sreda, 02.12.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
ponedeljak, 12.10.2020. u 17:39

Riba s prelivom i pirinčem

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

  • 1 kg ribe (najbolje fileta soma)
  • 300 g jabuka
  • 1 kg kelja
  • 200 g pirinča
  • 100 g pečuraka
  • 100 g zelene boranije
  • 1 limun
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 veći paradajz

Ribu očistiti, iseći (na filete) posoliti i pobiberiti, preliti sokom od pola limuna, ostaviti 10 minuta da se marinira. Uvaljati u brašno, pa pržiti po pet minuta s obe strane na zagrejanom ulju. Iseckati luk na kriške, prodinstati, dodati iseckane jabuke prelivene sokom od pola limuna. Jabuke dinstati zajedno s crnim lukom, pa dodati kelj i dinstati sve zajedno 10 minuta. Posoliti i pobiberiti.

Iseckati pečurke i paradajz na kockice, propržiti na zagrejanom ulju, dodati boraniju, pirinač i vodu i kuvati sve zajedno 10–15 minuta. Posoliti i pobiberiti. Ribu po želji posuti crvenim lukom sečenim na režnjeve i servirati s pirinčem i varivom od kelja i jabuka.

Komentari0
ed9d7
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja