četvrtak, 04.03.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
petak, 16.10.2020. u 09:15

Punjene paprike

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 8 do 10 crvenih paprika, većih
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 do 3 šargarepe
  • pola korena celera
  • 150 g pirinča
  • glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • malo ulja
  • suvi začin

Meso za nadev izdinstati s crnim lukom. So, biber i suvi začin stavljati po ukusu. Šargarepu i celer oprati i izrendati na rende. Kada je meso skoro gotovo, dodati povrće pa zajedno ostaviti na blagoj vatri još nekoliko minuta. Pirinač obariti u slanoj vodi.

Paprike dobro oprati, nožem skinuti gornji deo da budu bez peteljki i očistiti od semenki. Puniti ih nadevom od mesa, povrća i pirinča pa ređati u dublji sud da cele mogu da budu izložene toploti. Naliti s malo vode i staviti da se kuvaju. Dolivati vodu toliko da ne budu na suvom.

Služiti tople s kiselim mlekom ili sezonskom salatom.

Komеntari3
5fe07
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Dubravka
...pola korena celera?! Znate li koliki je koren celera? Nikako ili malo jer je koren celera dosta jak. Stavim malo svežeg celera, peršunovog lista ili korijena. Povrće sirno naseckam. U meso i povrće stavim pirinač, kada je proprženo, malo supe da se prodinstaju. Sa nedevenim paprikama stavim malo bistre supe, koju pravim od zdravih oljupina luka i povrća, a držim u frižideru. Ili vodu sa malo svežeg peršuna ili sl. i sa tim polivam paprike. Nikada ne korisim veštačke začine.
Зоран Маторац
Непотребно је пунити паприке. Чим пуњена паприка стигне некоме у тањир он узме нож и виљушку па паприку, удешавану са много труда, претвори у безобличну масу. Зато треба, користећи исте састојке, правити мусаку од паприка. То важи и за тиквице, па и за сарму. Резултат у тањиру, већ сам га поменуо, потпуно је исти.
Zoran Markovic
Sve zavisi od ljudi koji jedu. Ja uzivam ne samo u pogledu na punjenu papriku, vec i u njenom ukusu koji je neponovljiv ako je jedete parce po parce. Lepo jelo je poput umetnosti i u njemu treba uzivati svim culima. Nazalost, u pravu ste, postoje i ljudi kojima je samo vazno da napune stomak. Ima nas raznih.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja