Potrebno je
- 8 do 10 crvenih paprika, većih
- 500 g mlevenog mesa
- 2 do 3 šargarepe
- pola korena celera
- 150 g pirinča
- glavica crnog luka
- so
- biber
- malo ulja
- suvi začin
Meso za nadev izdinstati s crnim lukom. So, biber i suvi začin stavljati po ukusu. Šargarepu i celer oprati i izrendati na rende. Kada je meso skoro gotovo, dodati povrće pa zajedno ostaviti na blagoj vatri još nekoliko minuta. Pirinač obariti u slanoj vodi.
Paprike dobro oprati, nožem skinuti gornji deo da budu bez peteljki i očistiti od semenki. Puniti ih nadevom od mesa, povrća i pirinča pa ređati u dublji sud da cele mogu da budu izložene toploti. Naliti s malo vode i staviti da se kuvaju. Dolivati vodu toliko da ne budu na suvom.
Služiti tople s kiselim mlekom ili sezonskom salatom.