nedelja, 25.10.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
petak, 16.10.2020. u 09:15

Punjene paprike

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 8 do 10 crvenih paprika, većih
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 do 3 šargarepe
  • pola korena celera
  • 150 g pirinča
  • glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • malo ulja
  • suvi začin

Meso za nadev izdinstati s crnim lukom. So, biber i suvi začin stavljati po ukusu. Šargarepu i celer oprati i izrendati na rende. Kada je meso skoro gotovo, dodati povrće pa zajedno ostaviti na blagoj vatri još nekoliko minuta. Pirinač obariti u slanoj vodi.

Paprike dobro oprati, nožem skinuti gornji deo da budu bez peteljki i očistiti od semenki. Puniti ih nadevom od mesa, povrća i pirinča pa ređati u dublji sud da cele mogu da budu izložene toploti. Naliti s malo vode i staviti da se kuvaju. Dolivati vodu toliko da ne budu na suvom.

Služiti tople s kiselim mlekom ili sezonskom salatom.

Komentari3
7f4d1
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Dubravka
...pola korena celera?! Znate li koliki je koren celera? Nikako ili malo jer je koren celera dosta jak. Stavim malo svežeg celera, peršunovog lista ili korijena. Povrće sirno naseckam. U meso i povrće stavim pirinač, kada je proprženo, malo supe da se prodinstaju. Sa nedevenim paprikama stavim malo bistre supe, koju pravim od zdravih oljupina luka i povrća, a držim u frižideru. Ili vodu sa malo svežeg peršuna ili sl. i sa tim polivam paprike. Nikada ne korisim veštačke začine.
Зоран Маторац
Непотребно је пунити паприке. Чим пуњена паприка стигне некоме у тањир он узме нож и виљушку па паприку, удешавану са много труда, претвори у безобличну масу. Зато треба, користећи исте састојке, правити мусаку од паприка. То важи и за тиквице, па и за сарму. Резултат у тањиру, већ сам га поменуо, потпуно је исти.
Zoran Markovic
Sve zavisi od ljudi koji jedu. Ja uzivam ne samo u pogledu na punjenu papriku, vec i u njenom ukusu koji je neponovljiv ako je jedete parce po parce. Lepo jelo je poput umetnosti i u njemu treba uzivati svim culima. Nazalost, u pravu ste, postoje i ljudi kojima je samo vazno da napune stomak. Ima nas raznih.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja