sreda, 03.03.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
četvrtak, 15.10.2020. u 10:54

Gusta čorba od krompira

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 5 do 6 krompira
  • aleva paprika
  • malo masti ili ulje
  • so
  • biber
  • jedno jaje
  • peršunov list
  • 2,5 l vode

Krompir oljuštiti, iseći na sitne kocke. Kockice kratko propržiti s malo masti (ne sme da promeni boju već samo da se oseti miris pečenog krompira). Dodati mlevenu crvenu (alevu) papriku, so, biber. Sipati vodu i kuvati dok se krompir ne skuva, oko pola sata.

Kada je krompir skuvan, isključiti ringlu i kada tečnost prestane da vri dodati prethodno umućeno jaje i iseckan peršun. Dobro promešati.

Po ukusu dodati dve do tri kašike paradajz-sosa, da malo „oživi” boju ili makarone.

Komеntari0
5596c
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja