Potrebno je
- 1 veća ili 2 manje kelerabe
- jedna manja tikvica
- ulje
- malo maslinovog ulja
- glavica crnog luka, srednja
- 200 ml kisele pavlake
- so
- biber
- po ukusu muskatni orah
- kiselo mleko
Kelerabu i tikvicu oprati i iseći na sitne kockice. U duboki sud u kome će se kuvati čorba sipati maslinovo i suncokretovo ulje, dodati sitno iseckan crni luk pa malo propržiti na laganoj vatri nekoliko minuta. Dodati so, a potom iseckane kelerabu i tikvice. Pobiberiti i dodati muskatni orah pa naliti vodom, ne više od dve litre i ostaviti da se kuva.
Kuvati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
Ocediti vodu, a masu ispasirati. Dodati vodu u kojoj se kuvalo povrće po potrebi da ne bude previše gusta. Na kraju umešati kiselu pavlaku i ostaviti na dva-tri ključa pa isključiti ringlu. Služiti toplo. Za dekoraciju u tanjire staviti povrće u komadu koje nije izmiksano ili krutone.