nedelja, 28.02.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
četvrtak, 22.10.2020. u 11:00

Krem čorba

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 1 veća ili 2 manje kelerabe
  • jedna manja tikvica
  • ulje
  • malo maslinovog ulja
  • glavica crnog luka, srednja
  • 200 ml kisele pavlake
  • so
  • biber
  • po ukusu muskatni orah
  • kiselo mleko

Kelerabu i tikvicu oprati i iseći na sitne kockice. U duboki sud u kome će se kuvati čorba sipati maslinovo i suncokretovo ulje, dodati sitno iseckan crni luk pa malo propržiti na laganoj vatri nekoliko minuta. Dodati so, a potom iseckane kelerabu i tikvice. Pobiberiti i dodati muskatni orah pa naliti vodom, ne više od dve litre i ostaviti da se kuva.

Kuvati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.

Ocediti vodu, a masu ispasirati. Dodati vodu u kojoj se kuvalo povrće po potrebi da ne bude previše gusta. Na kraju umešati kiselu pavlaku i ostaviti na dva-tri ključa pa isključiti ringlu. Služiti toplo. Za dekoraciju u tanjire staviti povrće u komadu koje nije izmiksano ili krutone.

Komеntari1
f6781
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Ljubitelj krem supe
Dva litra vode je previše. Manje vode, obavezno vruće, ne cediti, da se ne bacaju vitamini. Supu miksati u posudi sa štap mikserom, dodati pavlaku i ne kuvati više nego samo podgrejati. Ako se pavlaka kuva "dva-tri ključa" pavlaka će napraviti grudvice jer nije dovoljno masna. Ako supa nije dovoljno gusta staviti kockicu ledeno hladnog putera, ne kuvati, malo mešati. 200 ml pavlake je previše, može pola od toga. Kiselo mleko koje stoji u receptu nema u objašnjenju kuvanja. Naravno nije potrebno!

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja