Potrebno je:
• 400 g testenine
• konzerva belog pasulja
• 2 dl maslinovog ulja
• 4 glavice belog luka
• so, čili ili sveža ljuta paprika
• veza peršuna
Neočišćene, cele glavice belog luka staviti u malu posudu za pečenje, preliti s četiri kašike maslinovog ulja i peći u rerni na 160 stepeni 40 minuta. Izvaditi ih iz rerne i pustiti da se ohlade. U međuvremenu, u velikom loncu skuvati testeninu. Iseći peršun, ali ne previše sitno.
Iz ispečenih glavica luka viljuškom istisnuti sredinu, dodati peršun, a zatim uz mešanje postepeno dodati maslinovo ulje, prvo ono od pečenja belog luka. Na kraju posoliti po ukusu i dodati količinu zgnječenog čilija po ukusu. Skuvanu testeninu ocediti i u lonac u kojem je kuvana odmah dodati malo ulja i oceđeni pasulj. U to dodati sos od belog luka, pažljivo promešati i staviti na ringlu, kratko minut-dva, tek toliko da se zagreje. Servirati u toplim tanjirima i poslužiti sa zelenom salatom.