Potrebno je:
• 20 g kvasca
• 3 dl mleka
• 1–4 kašike šećera
• 1 dl ulja
• 1 jaje
• 600–700 g brašna
• 100 g margarina
• 200 g marmelade
• šećer u prahu za posipanje
U toplo mleko s jednom kašikom šećera potopiti kvasac da odstoji. U veću posudu staviti pola kilo- grama brašna, šećer, ulje, jaje i nadošli kvasac, pa umesiti testo dodajući preostalo brašno. Činiju s testom prekriti krpom i ostaviti na toplom pola sata da naraste. Kada je testo naraslo, izručiti ga na radnu površinu i malo premesiti, pa razvući na debljinu od pola milimetra. Iseći ga na kvadrate, pa na svaki staviti marmeladu i spajati suprotne vrhove kvadrata u sredinu i oblikovati loptice. Pleh podmazati sa svih strana, a zatim ređati jednu po jednu lopticu od testa i svaku premazati otopljenim margarinom. Kada se slaže, još jednom ih sve premazati, pa ostaviti tepsiju na toplom da loptice narastu. Može se, recimo, uključiti rer- na na 50 stepeni i u nju staviti tepsija s buhtlama petnaestak minuta. Zatim ih izvaditi, pa dogrejati rernu na 220 stepeni i onda staviti da se peče oko 25–30 minuta.
Pečene buhtle posuti šećerom u prahu i služiti.