četvrtak, 25.02.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
nedelja, 01.11.2020. u 13:59

Buhtle

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

• 20 g kvasca
• 3 dl mleka
• 1–4 kašike šećera
• 1 dl ulja
• 1 jaje
• 600–700 g brašna
• 100 g margarina
• 200 g marmelade
• šećer u prahu za posipanje

U toplo mleko s jednom kašikom šećera potopiti kvasac da odstoji. U veću posudu staviti pola kilo- grama brašna, šećer, ulje, jaje i nadošli kvasac, pa umesiti testo dodajući preostalo brašno. Činiju s testom prekriti krpom i ostaviti na toplom pola sata da naraste. Kada je testo naraslo, izručiti ga na radnu površinu i malo premesiti, pa razvući na debljinu od pola milimetra. Iseći ga na kvadrate, pa na svaki staviti marmeladu i spajati suprotne vrhove kvadrata u sredinu i oblikovati loptice. Pleh podmazati sa svih strana, a zatim ređati jednu po jednu lopticu od testa i svaku premazati otopljenim margarinom. Kada se slaže, još jednom ih sve premazati, pa ostaviti tepsiju na toplom da loptice narastu. Može se, recimo, uključiti rer- na na 50 stepeni i u nju staviti tepsija s buhtlama petnaestak minuta. Zatim ih izvaditi, pa dogrejati rernu na 220 stepeni i onda staviti da se peče oko 25–30 minuta.

Pečene buhtle posuti šećerom u prahu i služiti.

Komеntari1
e3b6c
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Michelin
Ко развуче тесто на дебљину од пола милиметра, одмах добија три звездице.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja