subota, 23.01.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
petak, 06.11.2020. u 16:07

Rižoto s ćuretinom

(Фото Младен Пршић)

Potrebno je:

  • 200 g ćuretine
  • 200 g očišćene bundeve
  • jedna veza mladog luka
  • 150 g pirinča
  • 30 g semenki bundeve
  • 30 g maslaca
  • 50 g rendanog tvrdog sira
  • so i biber po ukusu

Iseći ćuretinu i bundevu na kockice, a mladi luk na kolutiće. U zagrejano ulje staviti luk, propržiti kratko, dodati bundevu pa ćuretinu i dinstati dok meso ne pusti sok. Potom dodati pirinač. Naliti vodom tek toliko da pirinač ogrezne i stalno mešati. Povremeno nalivati vodu dok pirinač ne nabubri, a onda dodati maslac kako bi rižoto učinili kremastim. Ubaciti polovinu sira i bundevine semenke, začiniti i poslužiti rižoto posut ostatkom semenki i sira.

Komеntari0
1a2bb
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja