Potrebno je:
Za testo:
- tri jajeta
- jedna šolja šećera
- 200 g pirea od bundeve
- jedna kašičica limunovog soka
- 3/4 šolje brašna
- jedna kašičica praška za pecivo
- dve kašičice cimeta
- pola kašičice soli
- prstohvat muskatnog oraščića i đumbira
Za fil:
- 250 g sremskog sira
- četiri kašičice margarina (rastopljenog)
- dve kašičice kisele pavlake
- jedna šolja šećera u prahu
- pola kašičice vanilin-šećera
Sastojke za testo umutiti električnim mikserom, počevši od jaja i završivši s bundevom i limunovim sokom. Uliti smesu u posudu za pečenje veličine 25 puta 30 cm. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi iz rerne, pustiti vrlo kratko da se prohladi, posuti kristal šećerom, okrenuti na mokru krpu. Zarolati i ostaviti rolat da se hladi. U međuvremenu pripraviti namaz: izmiksati sir, margarin, pavlaku i na kraju umešati šećer u prahu i vanilin-šećer. Mešati dok ne postane glatki namaz. Time u tankom sloju filovati roladu i ostaviti u frižideru bar dva sata. Pred posluživanje izrezati na ploške.