Potrebno je:
- jedan kilogram očišćene bundeve
- 60 g maslaca
- 10 g ribanog sira
- tri jajeta
Za bešamel sos:
- 50 g brašna
- jedan decilitar mleka
- 50 g maslaca
- so
Očišćenu budnevu iseći na kockice, naliti vodom i kuvati sve dok bundeva u potpunosti ne omekša. Dok se bundeva kuva, napraviti bešamel tako što se u šerpi otopi maslac, doda brašno i meša da se ne stvore grudvice, pa odmah nalije mlekom uz stalno mešanje, da sos ostane gladak. Skloniti ga sa šporeta. Bundevu procediti, ispasirati je s puterom tako da se dobije glatka kaša. Vratiti na šporet da pusti ključ (kako bi ispario višak vode). Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti šam, dodati žumanca, pa spojiti s bešamelom i kašom od bundeve laganim mešanjem tako da belanca „ne padnu”. Dobijenu masu staviti u kalup za sufle. Napunjene kalupe staviti u dubok pleh naliven vodom tako da kalupi budu dopola u vodi. Pleh staviti u rernu i sufle peći na pari 120 minuta.