subota, 23.01.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
nedelja, 22.11.2020. u 09:19

Čorba od paradajza

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

  • 500 g paradajza
  • glavica crnog luka
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • pola šolje pirinča
  • 3 lista lorbera
  • 1,5 l vrele vode
  • so, biber, začin

Sitno iseckan crni luk propržiti na polovini ulja, dodati opran i isečen paradajz, sve zajedno još malo dinstati, prohladiti i propasirati. Preliti vodom i staviti na štednjak da provri. Posebno napraviti zapršku od brašna, sipati je u čorbu, posoliti, pobiberiti, začiniti i dodati list lorbera. Posebno skuvati pirinač i dodati čorbi koja vri. Skloniti s vatre i posuti peršunom.

Komеntari3
9a0ff
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Predlažem...
1 dl ulja? Pa to je pola čaše! Za dinstanje luka je dovoljno 2 kašike ulja. Za jaču aromu dodati jednu kašiku pirea od paradajza. Vode je dovoljno max. 1 litar, jer paradajz je voden. Zaprška i pirinač?! Ne, zaprška! Pirinač oprati i dodati u propasirani paradajz. U zimsko vrijeme paradajz nije ukusan, zato koristiti paradajz u konzervi ili u tetrapaku, ili oboje. Lorber staviti pred kraj kuvanja, dovoljno je 1-2 lista. Na kraju,po želji, malo slatke ili kisele pavlake. Probajte. Prijatno!
Nikola Simic
Koliko dugo se kuva i na kojoj jacini
Коста Дори
I obavezno listove celera.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja