Potrebno je:
- pakovanje gotovog testa za tortilje
- 500 g sezonskog povrća (cvekla, keleraba, tikvice, praziluk, kukuruz, paradajz, kupus)
- 70 g putera
- dva čena belog luka
- glavica crvenog luka
- 150 g kačkavalja
- pavlaka
- so
- biber
- kisela pavlaka
Povrće oprati. Iseckati na sitne kocke pa obariti u slanoj vodi. Kukuruz posebno. Kada je sve kuvano, izvaditi iz vode i dobro ocediti, pomešati i začiniti po ukusu.
Svaku tortilju najpre malo zapeći na tiganju, namazati pavlakom, pa filovati nadevom od povrća. Uviti i izrendati malo kačkavalja. Ili ređati jednu na drugu pa poslagati u manji pleh. Odozgo izrendati ostatak kačkavalja i namazati pavlakom. Zapeći desetak minuta u rerni, tek da bi se otopio kačkavalj.