nedelja, 28.02.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
sreda, 16.12.2020. u 13:27

Stek u biberu

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

  • 4 juneća steka
  • 20 zrna zelenog bibera
  • 10 zrna krupno tucanog crnog bibera
  • 2 čaše konjaka
  • pola veze peršuna
  • so

Stekove uvaljati u tucani crni biber i ispeći ih s obe strane na maloj količini jako zagrejane masti. Posoliti ih tek kada su gotovi. Za to vreme iseckati zeleni biber i peršun, staviti pored kotleta, naliti čašicom konjaka i malo vode, pa pustiti da „baci ključ”. Tada preliti drugom čašicom konjaka i zapaliti. Služiti odmah uz pomfrit.

Komеntari2
fd765
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
Greska u koracima.Na kraju pobiberiti kad se servira za sto jer biber gori na visokoj temperaturi i svez stek moze biti bljutav.Dok se so moze odmah dodati na meso.Jer mu zatvara pore i doprinosi da se ukus zadrzi unutra,osim toga so ne gori.Tako da stejk nabubri kao pogaca.Kad ga rasecemo(zupcastim nozem)ceo smak nam pohrli u nos.Ne zaboravimo,stejk ima svoj univerzalan ukus i bez zacina,marinada ili drugih dodataka....!
Hobby cook
Chef, meso nema pore! Koža ima pore, a meso su mišiči i imaju krvne sudove. Steak nema kožu nego samo muskulatura. Ostalo ste u pravu. A šta je smak? Valjda aroma?! Ili mislite na njemačkom Geschmack tj. ukus. Pozdrav.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja