četvrtak, 04.03.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
četvrtak, 17.12.2020. u 09:37

Pica margarita

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 20 g pivskog kvasca
  • malo mlake vode
  • so

Za nadev:

  • 300 g paradajz-pelata
  • 300 g sira mocarela
  • malo maslinovog ulja
  • origano, so

Zamesiti testo pa ga pustiti da odstoji na toplom mestu i malo naraste. Onda ga razvući i staviti u prethodno uljem podmazan pleh. Po njemu rasporediti paradajz, a zatim sir. Posoliti, posuti origano i peći u rerni na 200 stepeni Celzijusovih 25 do 30 minuta. Ukrasiti listićima bosiljka, pa picu poslužiti toplu.

Komеntari3
7f5ac
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

marko
Testo sa puno manje kvasca, da prestoji preko noći, pećnica na maks, 270-330 C.
Hobby cook
Chef, kora pice treba da je pečena, balgo hreskava, a ne krokantna! Ne smije biti krta, polomio bi zube! Visoka temperatura za testo, voće i povrće? Da stoji ili se peče? Pizza nije zaštićeno ime, pa ih ima raznih varijanti, pa i debelih, to je tkz. američka pica. Jako tanka, koja je tanja od italijanske je francuska verzija. Krokant je francuski slatkiš spravljen od mješavine sjeckanih oraha, lješnika, badema i karamelizovanog šećera. To je tvrđe nego pečena italijanska pizza.
Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
@Marko,imate pravo.Pica treba da bude tanka i krokantna a ne debela i meka.Zato je dobra visoka temperatura za testo ,za povrce i sir......!Sve to se uklapa u harmoniju.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja