nedelja, 11.04.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
utorak, 23.02.2021. u 20:00 Snežana Kovačević

Eksplozija nasilja u Novom Sadu

Масовну тучу снимиле су безбедносне камере (Принтскрин)

No­vi Sad – Po­no­vo se u No­vom Sa­du do­ga­đa svi­re­po pre­bi­ja­nje na uli­ci. O to­me sve­do­či sni­mak ko­ji je do­speo na dru­štve­ne mre­že i zgro­zio jav­nost, slič­no kao što se de­si­lo pro­šlog le­ta u No­vom Sa­du u slu­ča­ju Iva­na Kon­ti­ća, ko­ji je u me­đu­vre­me­nu do­speo u pri­tvor, ali op­tu­žni­ce i da­lje ne­ma. 

U no­vom slu­ča­ju, ko­ji se do­go­dio u ve­čer­njim sa­ti­ma mi­nu­le su­bo­te u Uli­ci La­ze Te­leč­kog u cen­tru No­vog Sa­da, i ko­ji ne za­o­sta­je mno­go po svo­joj su­ro­vo­sti, če­tvo­ri­ca osum­nji­če­nih su uhap­še­ni u ne­de­lju uve­če, a dvo­ji­ca ju­če. 

Iz Po­li­cij­ske upra­ve No­vi Sad sa­op­šte­no je da su pri­pad­ni­ci MUP-a pri­ve­li če­tvo­ri­cu ko­ji se te­re­te da su u su­bo­tu uve­če is­pred ugo­sti­telj­skog lo­ka­la na­pa­li tro­ji­cu mla­di­ća sa pod­ruč­ja Ža­blja i Ču­ru­ga, da su ih tu­kli ru­ka­ma i no­ga­ma i no­žem im na­ne­li ubod­ne ra­ne, ta­ko da su dvo­ji­cu te­ško po­vre­di­li, a jed­nog lak­še. 

Uhap­še­ni su M. M. (20), D. N. (21) i V. S. (20) iz Ši­da ko­ji se sum­nji­če za na­sil­nič­ko po­na­ša­nje, a nji­hov su­gra­đa­nin M. M. (21) za kri­vič­no de­lo te­ške po­vre­de. Od­re­đe­no im je za­dr­ža­va­nje do 48 sa­ti i bi­će pri­ve­de­ni, uz kri­vič­nu pri­ja­vu osnov­nom jav­nom tu­ži­o­cu u No­vom Sa­du. Po­li­ci­ja je ju­če sa­op­šti­la da je u Ši­du uhap­si­la i B. D. (21) i M. M. (21), ta­ko­đe iz tog gra­da.

U ovom tre­nut­ku, ka­ko je za naš list re­če­no u no­vo­sad­skom Osnov­nom su­du, slu­čaj još ni­je do­speo do su­di­je za pret­hod­ni po­stu­pak, nad­le­žnog za od­re­đi­va­nje pri­tvo­ra. 

Dvo­ji­ca ko­ja su te­ško po­vre­đe­na pri­mlje­na su iste ve­če­ri, 20. fe­bru­a­ra, u Ur­gent­ni cen­tar Kli­nič­kog cen­tra Voj­vo­di­ne. Š. N. (21) ubo­den je no­žem u grud­ni koš. Na­kon bla­go­vre­me­ne di­jag­no­sti­ke, ini­ci­jal­nog pre­gle­da i zbri­nja­va­nja, pa­ci­jent je he­mo­di­nam­ski sta­bi­lan i na­la­zi se na le­če­nju u Ur­gent­nom cen­tru, na­vo­de iz pi-ar slu­žbe Kli­nič­kog cen­tra.

Ta­ko­đe je pri­mljen D. M. (24), sa te­škim po­vre­da­ma u vi­du ubod­nih ra­na u grud­ni koš, ra­me­na i sa ozle­da­ma gla­ve. Po­sle bla­go­vre­me­ne di­jag­no­sti­ke i le­kar­ske po­mo­ći, na­po­mi­nju u KCV-u, pa­ci­jent se na­la­zi na le­če­nju na Kli­ni­ci za ane­ste­zi­ju i in­ten­ziv­nu te­ra­pi­ju. 

Pre­ma snim­ku sa ka­me­re, vi­še mo­ma­ka če­ka­lo je is­pred klu­ba dok su se iz nje­ga ra­zi­la­zi­li go­sti od ko­jih je je­dan po iz­la­sku do­bio po­čet­ni uda­rac no­gom u gla­vu. Uda­ra­li su ga i gu­ra­li unu­tra. Ob­ra­čun je ubr­zo na­sta­vljen na uli­ci ma­sov­nom tu­čom, gde je je­dan od uče­sni­ka ob­u­hva­tio mla­di­ća oko po­ja­sa i, kao u bo­ri­lač­koj ve­šti­ni, ba­cio ga na pod, a on­da šu­ti­rao u gla­vu, što su či­ni­li i dru­gi, dok je ovaj ne­po­mič­no le­žao. 

Uža­sa­va­ju­će ulič­ne sce­ne, ko­je su za­be­le­že­ne si­gur­no­snom ka­me­rom, jav­nost je vi­de­la i pro­šle go­di­ne u slu­ča­ju Kon­ti­ća ko­ji se te­re­ti za po­ku­šaj ubi­stva mla­di­ća M. M. U Vi­šem jav­nom tu­ži­la­štvu u No­vom Sa­du sa­zna­je­mo da op­tu­žni­ca pro­tiv Kon­ti­ća ni­je po­dig­nu­ta i da je is­tra­ga još u to­ku, a če­ka se na­laz ve­šta­če­nja elek­tron­ske opre­me, na­kon če­ga će se od­re­di­ti ve­šta­če­nja ko­ja su još po­treb­na. 

U me­đu­vre­me­nu sti­žu i no­vi slu­ča­je­vi na­si­lja kod ma­lo­let­ni­ka iz No­vog Sa­da, ko­je je to­kom mi­nu­log vi­ken­da ot­kri­la po­li­ci­ja. Sed­mo­ri­ca ma­lo­let­nih oso­ba sum­nji­če se da su u ne­de­lju na Gr­ba­vi­ci tu­kli ru­ka­ma, no­ga­ma, ka­i­šem i dr­škom šraf­ci­ge­ra dvo­ji­cu 18-go­di­šnja­ka iz istog gra­da i da su im od­u­ze­li no­vac. Sle­di im pri­ja­va za na­sil­nič­ko po­na­ša­nje i kra­đu. 

Tro­ji­ca ma­lo­let­ni­ka, ka­ko se pret­po­sta­vlja, pre­sre­li su u su­bo­tu 15-go­di­šnjeg No­vo­sa­đa­ni­na, uda­ra­li ga me­tal­nom šip­kom, na­nev­ši mu lak­še po­vre­de. Pro­tiv osum­nji­če­nih po­li­ci­ja će pod­ne­ti pri­ja­vu u re­dov­nom po­stup­ku.

Još sed­mo­ri­ca ma­lo­let­ni­ka te­re­ti se za uni­šte­nje i ošte­će­nje tu­đe stva­ri, pa će i oni do­bi­ti pri­ja­vu. No­vo­sad­ska po­li­ci­ja ih je u ne­de­lju uve­če pro­na­šla u dvo­ri­štu objek­ta pred­škol­ske usta­no­ve gde su, ka­ko se pret­po­sta­vlja, pret­hod­no raz­ba­ca­li i po­lo­mi­li in­ven­tar, sto­lo­ve, žar­di­ni­je­re, bi­ci­kle... 

Komеntari17
07d62
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Svabo
Sta ce deca, videla na televiziji da to tako treba, a isto tako i nema kaznjavanja za ubistva, sve se resava nekim nanogicama, pa sta da ocekujemo nego ovakvo nasilje?
Dejan Kojicic
I sve to u Novom Sadu,a ni jedan od njih nije rodjen u istom gradu!
Sasa Trajkovic
Опет мешамо бабе и жабе... узрок и последицу. Насиље је последица а не узрок лечите узрок а не последице. А узрок су некакави либерални закони о малолетницима и наводној заштити а резултат па пораст вршњачког насиља али то смо заборавили. Шта је са шундом и кичом и "образовним" емисијама које "едукују" нашу децу СА СВИХ КОМЕРЦИЈАЛНИХ ТЕЛЕВИЗИЈА. Зашто сте систематски урушавали ауторитет наставника, школе, образовања... па нам децу васпитава улица. А онда се лицемерно ишчуђујемо овим сликама.
Vagar
Vratile nam se zlatne 90-te.
Petar Rokočki
Сетите се случаја Ковачевић и одштете од милион долара, толика одштета треба и овде.

PRIKAŽI JOŠ

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja