ponedeljak, 21.10.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 22:46

Modnom revijom počeli Dani Beča u Beogradu

Objavljeno: 08.11.2018 u 14:17

Modnom revijom dizajnerke Zabine Karner 6. novembra je u Beogradu počela trodnevna manifestacija „Dani Beča”.

Revija je organizovana u „Dorćol placu” u saradnji sa Modnom školom Grada Beča, gde su prisutni uživali u svečanim haljinama plavih, crvenih i crnih boja Zabine Karner.

–Prvi put sam u Beogradu i dopada mi se, posebno stari deo grada koji me podseća na Beč. Beograd ima mnogo mogućnosti, možete da osetite dušu grada i razvijate kreativnost – rekla je Karner za agenciju Beta.

– U centru mojih kreacija je žena, jaka i ženstvena. U Beču imamo mnogo balova, gala večeri, mislim da su večernje haljine najbolji izbor za predstavljanje Beča –dodala je dizajnerka.

Odbornik u Pokrajinskoj i Gradskoj skupštini Beča Kristijan Dojč rekao je za agenciju Beta, da je manifestacija otvorena modnom revijom, jer: „Beč nije samo grad poznat po tradiciji, već i prestonica dizajna i mode”.

Dojč je takođe prvi put u Beogradu, ali je naveo da se oba grada suočavaju sa istim pitanjima, poput stalnog porasta broja stanovnika, što je izazov za rešavanje problema infrastrukutre, stanovanja i aktivnog starenja.

– Beč je jedinstven po modelu socijalne gradnje. Veoma veliki broj građana živi u finansijski dotiranim stanovima od strane Grada – kazao je Dojč i dodao da su on i njegov tim spremni da pomognu upravi Beograda.

Predstavnica Grada Draginja Volk poručila je da će pruženu pomoć rado prihvatiti, kako bi bio približan jednoj prestonici kulture i nauke poput Beča.

Šef predstavništva Grada Beča u Beogradu Miloš Bogunović rekao je da ta manifestacija povezuje gradove i služi razmeni mišljenja i iskustava između predstavnika gradova i stručnjaka na različite aktuelne teme.

„Beč je proglašen gradom sa najboljim kvalitetom življenja na svetu i ja očekujem da se saradnja dva grada podigne na viši nivo”, rekao je Bogunović.

U okviru konferencije „Beograd i Beč razvoj gradova kroz dijalog” u Jugoslovenskoj kinoteci 7. i 8. novembra stručnjaci iz oba grada razgovaraće o upravljanju otpadom, o javnom saobraćaju, digitalizaciji gradske uprave, brizi o starijim sugrađanima, o socijalnom stanovanju, otpadnim vodama, mobilnosti, kao i o infrastrukturnim projektima.

Do sada su „Dani Beča” organizovani u Ljubljani, Sofiji, Krakovu, Zagrebu, Pragu i Sarajevu.


Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub Pravila o privatnosti

Developed by: NewTec Solutions & TNation

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja