petak, 03.07.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Bukovača jača imunitet

Bukovača (lat. Pleurotus ostreatus) jestiva je gljiva iz porodice Polyporaceae. Uzgaja se širom sveta, pa i u Srbiji. Gajene vrste su svakako popularne i po upotrebi su odmah iza šampinjona. Lako se…

Bezos nikad bogatiji

VAŠINGTON - Bogatstvo osnivača Amazona Džefa Bezosa poraslo je na skoro 172 milijarde dolara, što je, prema Blumbergovom indeksu milijardera, novi rekord kada je reč o najbogatijim ljudima sveta.…

11

Najčešće zajedno na ekranu

Milena Dravić i Dragan Nikolić Upoznali su se 1969. na setu filma „Horoskop” B. Draškovića, a u tajnosti venčali tri godine kasnije na pauzi snimanja filma „Kako su se volele dve budale” A.…

Dve decenije „Egzita”

Na jučerašnji dan pre 20 godina, 29. juna 2000, u parku Univerziteta u Novom Sadu pokrenut je „Exit Noise Summer Fest”, nastupima „Urbane…

Humanitarni hod na protezama malog Tonija

Petogodišnji Toni Hadžel prikupio je više od milion funti za londonsku bolnicu koja mu je spasila život hodajući 10 kilometara s novim…

Neznanje je majka drskosti

Znanje je jedino što vam niko ne može oduzeti, kaže poslovica. Ali znanje je i krhko a nedavno smo shvatili da je i podložno „modnim…

2

Istraga zbog mrtvih pasa u avionu iz Ukrajine

Kanadska agencija za inspekciju hrane (CFIA) pokrenula je istragu nakon što su desetine pasa pronađene mrtve ili bolesne u avionu iz…

2

Da li znate?

Kakav je to zvuk koji je sličan rikanju bika
Ljubavna pesma bukavca *Zvuk sličan rikanju bika je u stvari ljubavna pesma jedne vrste čaplje koju zbog ove rike zovu bukavac ili vodeni bik (Rotaurus stellaris). Dokle se prostire njegovo rikanje dotle se prostire i „posed” jednog mužjaka. Vodeni bik ili bukavac razlikuje se od ostalih čaplji, jer su mu noge i vrat kraći, tako da mu ukupna dužina tela ne prelazi 75 centimetara. Kljun mu je dug i prav, u korenu snažan i širok, a na vrhu zašiljen. Na grudima ima dugo rastresito perje koje visi u resama. Perje na leđima mu je kestenjastomrke boje, a grudno i trbušno riđastožute, prošarano mnogobrojnim crnkastim prugicama i zvezdastim mrljama zbog čega se teško može primetiti kada nepomično stoji u trski. Vodeni bik je noćna ptica. Danju miruje. Ako nastupi opasnost, telo mu se ukruti, vrat izduži, a kljun podigne. Uzdužne prugice na telu se uklapaju u sredinu i liče na trsku. Hrani se ribom i drugim vodenim životinjama.

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 03. juli 2020
#
Ovan

Imate želju za putovanjima i kontaktima sa osobama iz inostranstva. Budite oprezniji sa novcem, nemojte se zaduživati. Izbegavajte rasprave sa starijim članovima porodice.

#
Bik

Pojedine poslovne planove ćete morati da uskladite sa nepredviđenim okolnostima. Ne ulazite u rasprave sa bliskim prijateljima i rođacima, zastupate suprotstavljene stavove.

#
Blizanci

Napeti ste i skloni ishitrenim reakcijama. Budite tolerantniji u komunikaciji sa pretpostavljenima, možete ugroziti poslovni status. Pronađite više vremena za odmor i razonodu.

#
Rak

Na poslu ćete biti veoma angažovani i preduzimljivi, ali će vam nedostajati koncentracija i pažnja. Neophodan je oprez sa dokumentima. Izbegavajte rasprave sa partnerom.

#
Lav

Imate potrebu da se opustite i prepustite ličnim zadovoljstvima. Prijaće vam društvo kreativnih mlađih osoba. Budite oprezniji sa novcem, nemojte ga nesmotreno trošiti.

#
Devica

Nezadovoljni ste emotivnim statusom. Imate utisak da vam partner ne poklanja dovoljno pažnje. Izbegavajte rasprave, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Smanjite cigarete.

#
Vaga

Pratiće vas nesporazumi sa kolegama i saradnicima. Imate utisak da nisu iskreni prema vama. Ipak, ako nemate uverljive argumente, nemojte ulaziti u rasprave. Korigujte ishranu.

#
Škorpija

Imate potrebu da unapredite tekuće finansije, ali nemojte donositi ishitrene i nepromišljene odluke. Poslušajte savet iskusnijeg prijatelja. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Strelac

Imate potrebu da više vremena provodite u porodičnom okruženju, ali izbegavajte rasprave sa starijim članovima porodice, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Smanjite slatko.

#
Jarac

Nedostaje vam koncentracija i pažnja, potreban vam je odmor. Budite pažljiviji sa novcem, nije povoljan trenutak za investicije i trgovinu. Neophodan je oprez u saobraćaju.

#
Vodolija

Budite oprezni sa novcem, nemojte donositi ishitrene i nepromišljene odluke, realno procenite svoje finansijske mogućnosti. Smanjite grickalice i izbegavajte gazirana pića.

#
Ribe

Nezadovoljni ste poslovnim statusom, ali nemojte donositi ishitrene i nepromišljene odluke. Posvetite više pažnje partneru, oseća se zapostavljeno. Smanjite masnu hranu.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja