utorak, 25.04.2017. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 23:10

Šarena strana

Početna / Šarena strana
 
ZELENA PLANETA
24.04.2017 u 15:32
ŽENEVA – Neophodna su dramatična poboljšanja kako bi se obezbedio pristup čistoj vodi i sanitarijama širom sveta, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO), upozoravajući da gotovo dve…
ISHRANA
20.04.2017 u 11:42
Autor: Jasna Vujičić, nutricionista
Alkohol je najstarija droga poznata u civilizaciji. Deluje tako što opušta i smiruje nervni sistem, a ima i druge manifestacije. Kod muškaraca alkohol povećava proizvodnju hormona kortizola,…
TEHNOLOGIJA
19.04.2017 u 13:20
1
Autor: R. S.
KEMBRIDž – U magazinu prestižnog američkog Tehnološkog instituta Masačusetsa „MIT tehnolodži rivju”, objavljen je tekst pod nazivom „Mračna tajna u srcu veštačke inteligencije”, u kojem je opisano…
Da li znate?
Koliko je soba u Zabranjenom gradu?
Više od 9.000: Zabranjeni grad je kompleks carskih palata u Pekingu, koji sadrži stotine zgrada i više od 9.000 soba. Služio je kineskim carevima od 1421. do 1911. godine. Nijednom običnom građaninu ili strancu nije bilo dozvoljeno da tu uđe bez posebne dozvole. Palate okružene rovovima, sa zlatnim crepovima i crvenim stubovima, okružuju visoki zidovi sa kulom na svakom uglu. One se sastoje od spoljnih prestonih dvorana i unutrašnjeg dvorišta i svaka od njih čini arhitektonsku celinu. Severno od čeone kapije leži veliko dvorište iza pet mermernih mostova. Još dalje ka severu, izdignuta na mermernu terasu, nalazi se masivna, dvospratna Dvorana vrhovne harmonije, nekadašnja prestona dvorana, jedna od najvećih drvenih građevina u Kini. Palate i zgrade danas su javni muzeji.
Horoskop
Dnevni Horoskop
Za 25. april 2017
#
Ovan

Puni ste energije, ali vam nedostaje strpljenja. Nije dobar trenutak za investicije i trgovinu. Budite oprezniji na putovanjima i u komunikaciji sa osobama iz inostranstva.

#
Bik

Budite oprezniji u komentarima, osobe iz vašeg okruženja mogu vas pogrešno razumeti. Finansije se poboljšavaju, ali ne preterujte sa trošenjem novca. Korigujte ishranu.

#
Blizanci

Aktivni ste i efikasni na poslu. Dobar je trenutak da završite zaostale obaveze. Izbegavajte rasprave sa partnerom, posebno oko novca, mogu prerasti u ozbiljnije nesporazume.

#
Rak

Prati vas promenljivo raspoloženje. Niste dovoljno sigurni u pojedine poslovne odluke. Budite pažljiviji sa novcem, nije trenutak za neizvesne investicije. Više se odmarajte.

#
Lav

Racionalni ste i dobro organizovani na poslu. Pomoć možete očekivati od mlađih saradnika. U večernjim časovima uživaćete u izlasku sa prijateljima, ali izbegavajte alkohol.

#
Devica

Poslovna ambicija je veoma naglašena, ostvarićete odlične kontakte i unaprediti profesionalni status. Izbegavajte rasprave sa ukućanima, nemaju razumevanja za vaše stavove.

#
Vaga

Uživaćete u kraćim putovanjima i novim poznanstvima. Ipak, ako ne želite rasprave sa ukućanima, nemojte zanemarivati porodične obaveze. Budite pažljiviji sa dokumentima.

#
Škorpija

Budite oprezni sa novcem, nemojte se zaduživati iznad svojih realnih mogućnosti. Ako ste slobodnog statusa, očekujte ponudu za ljubavnu avanturu. Uzimajte više tečnosti.

#
Strelac

Nestrpljivi ste i nedostaje vam koncentracija na poslu. Imate želju za putovanjima. Neophodan je veći oprez sa novcem, ne trošite ga na nepotrebne stvari. Smanjite pušenje.

#
Jarac

Ako ne želite rasprave sa partnerom, ozbiljnije razmotrite njegove primedbe. Budite pažljiviji sa novcem u transakcijama. Neophodan je veći oprez sa tehničkim uređajima.

#
Vodolija

Nepromišljeni ste u poslovnim odlukama. Trudite se da imate više razumevanja za predloge iskusnijih kolega. Izbegavajte rasprave sa bliskim prijateljima. Smanjite grickalice.

#
Ribe

Nemate razumevanja za stavove pretpostavljenih, ali izbegavajte rasprave, mogu biti nepovoljne po vas. Ako ste slobodnog statusa, budite aktivniji na društvenim mrežama.

Šarena strana
FILATELIJA
17.04.2017 u 19:53
Autor: R. S.
U poslednjih 14 godina redovno se objavljuju marke posvećene velikanima srpske dramske umetnosti. Žanka Stokić, Ljubinka Bobić, Dobrica Milutinović, Rahela Ferari, Mija Aleksić, Miodrag Petrović…
ISHRANA
14.04.2017 u 13:44
Autor: Jasna Vujičić, nutricionista
Jaja pripadaju namirnicama koje se svrstavaju u grupu sa mesom i ribom jer su izvor punovrednih belančevina. Te belančevine iz jaja možemo da podelimo na one iz belanca i žumanca. Belance količinski…
ISHRANA
06.04.2017 u 12:45
1
Autor: Jasna Vujičić, nutricionista
Zelena salata pripada grupi lisnatog i zeljastog povrća. Male je energetske vrednosti jer u 100 grama jestivog dela ima 15 kalorija pa zbog toga predstavlja omiljenu hranu kod osoba koji žele da se…
FILATELIJA
04.04.2017 u 11:40
1
Autor: R. S.
Drugo ovogodišnje izdanje prigodnih poštanskih maraka posvećeno je jednom od najradosnijih hrišćanskih praznika – Vaskrsu. Dve marke i prigodna koverta posvećeni prazniku koji se obeležava 16.…

Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja