petak, 24.03.2017. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 16:47

Šarena strana

Početna / Šarena strana
 
ISHRANA
23.03.2017 u 14:17
Autor: Jasna Vujičić, nutricionista
Ne postoji univerzalna dijeta kod usporenog rada štitaste žlezde – hipotireoze koja za posledicu ima stvaranje nedovoljno hormona. Zbog toga bi obroci za osobe sa ovom dijagnozom trebalo da budu…
ISTRAŽIVANjE
22.03.2017 u 11:59
3
Autor: R. S.
NjUJORK – Srbija se nalazi na 73. mestu tradicionalne liste Ujedinjenih nacija o sreći u svetu, pokazao je izveštaj te organizacije čiji je jedan od autora ekonomista Džefri Saks, direktor instituta…
FILATELIJA
21.03.2017 u 14:13
Autor: R. S.
Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), čiji je Srbija član, ove godine obeležava 25 godina od osnivanja. Tim povodom, „Pošta Srbije” objavila je prigodnu marku, nominalne vrednosti 74…
Da li znate?
Zašto se kaže: u Srbiji, u Francuskoj... a zašto na Kosovu, na Kipru?
Kada idemo u državu ili u naseljeno mesto upotrebićemo predlog u, a kada idemo na ostrvo, brdo ili planinu upotrebićemo predlog na: Isto je pravilo i za ostrvske ili planinske države i mesta. Da li ste se nekada zapitali zašto kažemo idem u Beograd, a idem na Vračar? Zašto leti volimo da idemo na Adu, a zimi na Kopaonik? Jasno je da ćemo uvek upotrebiti predlog na – kada je reč o brdovitom predelu, uzvišenjima, planinama, bilo kakvoj površini itd. Kada govorimo o delovima grada, nema nedoumice ako je reč o Banovom brdu, Labudovom brdu, Julinom brdu… Međutim, idete li na Košutnjak ili u Košutnjak, na ili u Dorćol? Neka od pravila su: upotrebićemo predlog u – kada se radi o naseljenom mestu: putujem u Novi Sad, u Niš, u Valjevo… delu grada: idem u Železnik, u Borču… državi: ove godine ću ići u Nemačku, putovaću u Ameriku, studiraću u Rusiji… Predlog na koristićemo kada je reč o mestima (i delovima grada) na uzvišenjima, planinama, ali i oblastima okruženim vodom (rekama, morima…), kao i mestima koja su nastala na nekakvoj površini: idem na Kipar, bio sam na Korzici, sunčao sam se na Adi, živim na Novom Beogradu, kupujem na Neimaru, ići ćemo na Zvezdaru…
Horoskop
Dnevni Horoskop
Za 24. mart 2017
#
Ovan

Napeti ste i skloni ishitrenim reakcijama. Budite oprezni u komunikaciji sa osobama iz inostranstva i na dužim putovanjima. Izbegavajte veće novčane transakcije i trgovinu.

#
Bik

Raspravljaćete se sa partnerom. Zauzimate suprotstavljene stavove oko planova za budućnost. Nije dobar trenutak za nepotrebna zaduživanja. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Blizanci

Opterećeni ste poslovnim brigama. Pratiće vas nesporazumi sa kolegama i saradnicima. Nemojte ulaziti u rasprave sa ukućanima, mogu eskalirati u veoma neprijatne situacije.

#
Rak

Nemate poverenja u pojedine kolege. Ipak, ako ne raspolažete dovoljno uverljivim argumentima nemojte ulaziti u rasprave. Budite pažljiviji sa dokumentima. Smanjite upotrebu slatkiša.

#
Lav

Prati vas promenljivo raspoloženje, osećate se emotivno neispunjeno. Nemojte ulaziti u diskusije sa ukućanima, posebno ako je tema u vezi sa novcem. Budite pažljiviji sa tehničkim uređajima.

#
Devica

Pronicljivi ste, ali i nepoverljivi. Ulazićete u rasprave sa prijateljima i rođacima. Budite oprezni prilikom trošenja novca, nije dobar trenutak za veće investicije. Korigujte ishranu.

#
Vaga

Opterećeni ste tekućim finansijama i neplaniranim rashodima. Ipak, izbegavajte nepovoljne pozajmice. Neophodan je oprez u poslovnim transakcijama sa osobama iz inostranstva.

#
Škorpija

Niste dovoljno sigurni u svoje planove. Izbegavajte nove poslovne dogovore i udruživanja. Budite tolerantniji u komunikaciji sa bliskim prijateljima. Više se odmarajte.

#
Strelac

Pratiće vas nesporazumi sa pretpostavljenima i autoritetima. Neće razumeti vaše komentare i stavove. Posvetite više pažnje partneru, oseća se zapostavljeno. Smanjite pušenje.

#
Jarac

Očekuje vas dinamika na poslu. Bićete prinuđeni da izvršite izvesne reorganizacije. Izbegavajte rasprave sa bliskim prijateljima, mogu se završiti ozbiljnijim nesporazumima.

#
Vodolija

Skloni ste ishitrenim i nepromišljenim reakcijama. Potrudite se da ne donosite radikalne poslovne odluke. Budite tolerantniji u komunikaciji sa partnerom. Smanjite upotrebu lekova.

#
Ribe

Nećete imati razumevanja za partnerove stavove i komentare. Imaćete utisak da nije dovoljno iskren. Ukoliko ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas nekadašnja simpatija.

Šarena strana
ZELENA PLANETA
20.03.2017 u 17:05
Autor: R. S.
Zagađenje životne sredine ubije jedno od četiri deteta starosti do pet godina, svake godine, što je 1,7 miliona dece širom sveta, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Ta organizacija…
ISHRANA
16.03.2017 u 18:05
Autor: Jasna Vujičić, nutricionista
Poremećaj rada hormona, u prvom redu štitaste žlezde (tireoidne, štitne žlezde, štitnjače) jedan je od značajnih uzroka gojaznosti ili izrazite mršavosti. Tireoiditis je upala štitaste žlezde koja…
Medicina
15.03.2017 u 12:54
4
Autor: R. S.
Najnoviji izveštaj koji je objavila Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) ukazuje na porast broja stanovnika u Evropi i centralnoj Aziji sa prekomernom težinom i gojaznošću – i svim…
FILATELIJA
14.03.2017 u 14:00
Autor: R. S.
U čast obeležavanja stogodišnjice od dizanja Topličkog ustanka – jedine oružane pobune u Prvom svetskom ratu, na teritoriji okupiranoj vojskom Centralnih sila, „Pošta Srbije” objavila je prigodnu…

Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja