utorak, 14.08.2018. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 23:08

Mozaik

Početna / Mozaik
 
KLIMA SE KLIMA
14.08.2018 u 22:00
Autor: S. St.
Led na Severnom i Južnom polu topi se brže nego što se prethodno mislilo, zbog čega se nivo mora povećava, kao i klimatsko zagrevanje, upozorili su naučnici u Ženevi, a prenosi britanski „Telegraf”.…
DIZAJN
12.08.2018 u 20:00
Na Karabinovom nameštaju prelepa ženska tela od mahagonija pate i mole za milost. Umetnik je smatrao da je to dobar način za primenu umetnosti u svakodnevnom životu. Šta je ovo? Stolica-skulptura,…
ŽIVOTINjSKO CARSTVO
11.08.2018 u 10:23
Autor: R. M.
Foke se ubrajaju u porodicu perajara i spadaju, po mišljenju nekih zoologa, u mesoždere. Postoji, međutim, verovanje da potiču od grupe mesoždera iz koje potiče pas. Ima više vrsta foka. Najčešće su…
Tikvice su, poput krastavca, namirnica koja obeležava leto, iako ih možete naći i u drugim godišnjim dobima. Energetska vrednost tikvica je 16 kcal/100 g. Tikvice sadrže i nešto minerala:…
Mozaik
Mozaik
07.08.2018 u 11:59
1
NjUJORK – Kina je pretekla SAD u trci za izgradnju nove generacije bežične komunikacije, poznate kao 5G, zbog čega su Sjedinjene Države u opasnosti da pretrpe poraz na frontu potencijalne ekonomske…
Drevni neimari
06.08.2018 u 20:00
Autor: R. M.
Moderne građevine koje neimari na osnovu projekata eksperata podižu širom sveta u osnovi se drastično ne razlikuju od dalekih „predaka” sagrađenih hiljadama godina ranije, u staroj eri.…
DIZAJN
05.08.2018 u 20:00
Ona je kao rascvetana bašta u osunčan dan, zaljubljena u sebe, muža, decu, u dizajn, u plavo nebo, zelenu travu, žuto cveće i crvena srca onih koji su oko nje, spremni da joj se dive. Narcisoidna do…
Mozaik
03.08.2018 u 23:48
Vašington - Stolica za ljuljanje koju je bivši američki predsednik Džon Kenedi koristio tokom sastanaka sa svetskim liderima u Ovalnom kabinetu u Beloj kući, prodata je na aukciji za 50.000 dolara.…
Mozaik
Najpoznatiji Terminator, čuveni glumac američkih akcionih filmova, sedmostruki prvak sveta u…
BOJE VINA
31.07.2018 u 20:00
Stotinama godina vinogradari u Provansi borili su se da njihov roze bude tretiran sa istim…
FILATELIJA
30.07.2018 u 20:00
1
Stevan Bošković (Zaječar, 10. maj 1868 – Beograd, 9. maj 1957) bio je utemeljivač Vojnogeografskog…

Mozaik
28.07.2018 u 09:11

Da li znate?
Koja je najveća pustinja na svetu
Sahara * Sahara je najveća pustinja na svetu. Ona zauzima četvrtinu ukupne površine Afrike. U većem delu Sahare, sem u oazama i po obodu, nema ljudskih naselja. U pustinji žive jedino nomadi – grupe ljudi koje se kreću sa svojim šatorima i stadima ovaca i koza u potrazi za hranom i vodom. Klima Sahare je veoma surova. Međutim, Sahara je u davnoj prošlosti bila izuzetno plodna oblast sa izobiljem travnatih površina, izvorima vode i bogatim životinjskim svetom. Isušivanje i pretvaranje ovog velikog geografskog područja u pustinju počelo je pre 5.000 godina. Sahara je ime dobila po arapskoj reči za pustinju – sahra.
Horoskop
Dnevni Horoskop
Za 14. avgust 2018
#
Ovan

Pravi je trenutak da se pozabavite zaostalim poslovnim obavezama. Pomoć i podršku možete očekivati od iskusnijih kolega. Neophodan je veći oprez sa tehničkim aparatima.

#
Bik

Raspoloženi ste i puni energije. Iskoristite povoljne prilike da ostvarite značajniju materijalnu dobit u poslovima sa osobama iz inostranstva. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Blizanci

Pravi je trenutak da se pozabavite poslovima uređenja doma. Pomoć i podršku možete očekivati od starijih ukućana. Budite pažljiviji u saobraćaju, poštujte propise.

#
Rak

Obradovaće vas povoljne poslovne vesti. Pravi je trenutak da se pozabavite unapređenjem svog profesionalnog statusa. Nemojte propustiti večernji izlazak sa prijateljima.

#
Lav

Na poslu ćete biti veoma angažovani, ali će vam nedostajati koncentracija. Budite pažljivi sa dokumentima. Posvetite više pažnje mlađim članovima porodice. Smanjite pušenje.

#
Devica

Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume sa ukućanima. Nemojte propustiti večernji izlazak sa partnerom, uživaćete u romantici. Neophodan je veći oprez u saobraćaju.

#
Vaga

Imate potrebu za odmorom i relaksacijom. Prijaće vam da više vremena provodite sa bliskim prijateljima. Ako ste slobodnog statusa, poželećete da kontaktirate staru ljubav.

#
Škorpija

Imate odlične poslovne planove i ideje. Potrudite se da ih realizujete uz pomoć uticajnih prijatelja. Ako ste na dužim putovanjima, neophodna je veća pažnja u saobraćaju.

#
Strelac

Vaša kreativnost i preduzetnički duh će dolaziti do punog izražaja na poslu. Sklopićete unosne dogovore sa osobama iz inostranstva. Izbegavajte alkohol i smanjite pušenje.

#
Jarac

Imate želju za poslovnim promenama, ali nemojte donositi ishitrene odluke, budite još malo strpljivi. Finansije se poboljšavaju, ali nije trenutak za investicije i trgovinu.

#
Vodolija

Imate želju za odmorom i relaksacijom. Nezainteresovani ste za posao. Ako ste slobodnog statusa, vašu pažnju će privući atraktivna osoba. Nemojte se previše izlagati suncu.

#
Ribe

Iskoristite povoljne prilike da unapredite poslovni status. Pomoć i podršku možete očekivati od pretpostavljenih i uticajnih osoba. Budite oprezniji sa oštrim predmetima.


Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja