četvrtak, 14.12.2017. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 09:17

Mozaik

Početna / Mozaik
 
TEHNOLOŠKA ČUDA
12.12.2017 u 15:00
1
Nastanak svemira i dan-danas je nerešiva i nedovoljno poznata misterija koja okupira misli čoveka. Kako bi došli do novih saznanja, naučnici u istraživačkom centru Stivena Hokinga ubuduće će…
Mozaik
12.12.2017 u 11:30
1
Moskva - Gubitak satelita koji je lansiran krajem novembra sa kosmodroma Vastočni, uzrokovan je pogrešnim proračunom navigacije, saopštila je ruska svemirska agencija Roskosmos. Rusija je 28.…
Mozaik
11.12.2017 u 17:44
Na Konkurs za „Pesmu Evrovizije 2018” prijavilo se 75 učesnika, a selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a preslušala je sve pristigle numere. Svi radovi su potpisani šifrom tako da…
FILATELIJA
11.12.2017 u 15:00
Nandu, najbliži nojev srodnik, najveća je ptica južnoameričkog kontinenta, visine 1,5m. Nastanjuje travnate stepe, ali voli mesta sa bar malo visoke vegetacije. Tokom sezone parenja nandui žive u…
Mozaik
Mozaik
11.12.2017 u 11:21
Autor: S. G.
Pro­fe­so­ri i stu­den­ti ki­ne­skog Uni­ver­zi­te­ta kul­tu­re u Taj­pej pla­ni­na­ma pro­šlog me­se­ca su bi­li sve­do­ci neo­bič­ne po­ja­ve: du­ge ko­ja je tra­ja­la pu­nih de­vet ča­so­va, što…
Mozaik
11.12.2017 u 08:31
RIM – Italijanski ekvilibrista Andrea Loreni, prešao je kanapom raširenim preko reke Tibar u Rimu, šetajući 20 metara iznad reke, nedaleko od mosta Sent Anđelo. Loreni je šetao 135 metara,…
DIZAJN
10.12.2017 u 15:00
2
Poreklom je iz Švedske, ali je afirmaciju i slavu stekao u krugovima više klase engleskog društva. Prva koja ga je „usvojila” bila je kraljica Meri, a odmah zatim postao je snobovski statusni…
Mozaik
09.12.2017 u 21:29
KAIRO - Nakon nastanka prve teorije o ekscitonijumu pre skoro 50 godina, fizičari su konačno uspeli da pronađu dokaze o postojanju ovog oblika materije, prenosi Dejli mejl. Ekscitonijum čine…
Mozaik
Mozaik
09.12.2017 u 13:00
1
Autor: M. M.
Zbog padavina i loših vremenskih uslova, otkazan je kompletan današnji program na „Novosadskom…
Mozaik
08.12.2017 u 22:39
3
Rusija planira da razvije laserski navigacioni sistem na Mesecu koji će omogućiti vozilima i…
Mozaik
08.12.2017 u 17:05
Autor: M. M.
I ove godine, u okviru „Novosadskog vinter festa”, biće organizovan Dan kućnih ljubimaca.…

ISHRANA
07.12.2017 u 15:00

Da li znate?
Koliko ima vrsta zmija
Zmije (Ophidia, Serpentes) podred su unutar klase gmizavaca. Poznato je više od 20 familija, čime je obuhvaćeno 520 rodova i oko 3.600 vrsta, od čega 400 otrovnih. Nema ih na Arktiku, Antarktiku, Islandu, Irskoj, Novom Zelandu, odnosno, na krajnjem severu i krajnjem jugu. Mogu biti kopnene i vodene. Veći broj vrsta živi na kopnu; skrivaju se po travi, žbunju, ispod kamenja, a neke žive i na drveću.
Po veličini se kreću od sitnih, preko dugih nitnih zmija do mrežastog pitona. Dužina tela im je od 15 cm do 11,5 m, a dužina života do 40 i više godina. Morske zmije su široko rasprostranjene u Indijskom i Pacifičkom okeanu.
U Srbiji su zastupljene otrovnice (poskok, šarka), i čak sedam vrsta zmija koje su bezopasne, neotrovnice (belouška, ribarica ili vodena zmija, smukulja, smuk ili eskulapova zmija, stepski smuk, šilac i četvoroprugasti smuk koji žive samo u dolini reke Pčinje). Većina zmija u ravničarskim krajevima je neotrovna i lako se prepoznaju po glavi i vratu. One su nam, zapravo, najbolji i jedini prirodni saveznici u borbi protiv glodara, koji šire zaraze. Povrh svega, nijedna zmija neće napasti čoveka, osim u samoodbrani.
Horoskop
Dnevni Horoskop
Za 14. decembar 2017
#
Ovan

Prati vas promenljivo raspoloženje, ali iskoristite povoljne prilike da poboljšate finansije. Ako ste slobodnog statusa, poželećete ljubavnu avanturu sa atraktivnom osobom.

#
Bik

Preduzimljivi ste i dobro organizovani na poslu. Pravi je trenutak da završite zaostale obaveze. Nemojte propustiti večernji izlazak sa partnerom, uživaćete u romantici.

#
Blizanci

Imate želju za poslovnim promenama, ali nemojte biti nestrpljivi. Obavezno proverite verodostojnost informacija kojima raspolažete. Budite pažljiviji sa oštrim predmetima.

#
Rak

Puni ste energije i inicijative, pravi je trenutak za nove projekte. Podršku možete očekivati od mlađih kolega. Ako ste slobodnog statusa, imaćete ponudu za ljubavnu avanturu.

#
Lav

Raspoloženi ste za šalu i zabavu. Uživaćete u kreativnim poslovima, ali nemojte zanemarivati svoje porodične obaveze. Neophodna je pažnja u saobraćaju u večernjim časovima.

#
Devica

Prijaće vam da više vremena provodite u porodičnom okruženju. Ipak, ako vam se ukaže prilika za kraći put, ne propustite je, upoznaćete interesantnu osobu. Smanjite pušenje.

#
Vaga

Iskoristite povoljne prilike da poboljšate finansije unosnim honorarnim poslovima. Ako ste slobodnog statusa, imaćete ponudu za „tajnu vezu”. Smanjite masnu hranu i slatkiše.

#
Škorpija

Nezadovoljni ste emotivnim statusom, skloni ste ishitrenim reakcijama. Izbegavajte rasprave sa partnerom. Nemojte preterivati sa trošenjem novca na nepotrebne luksuzne stvari.

#
Strelac

Imate želju za odmorom, opterećuju vas nedovršeni poslovi. Izbegavajte rasprave sa kolegama, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Budite pažljiviji sa tehničkim aparatima.

#
Jarac

Pravi je trenutak za nove poslove. Pomoć i podršku možete očekivati od bliskih prijatelja. Posvetite više pažnje partneru, oseća se zapostavljeno. Unosite više vitamina.

#
Vodolija

Potrudite se da iskoristite povoljne prilike za unapređenje profesionalnog statusa. Finansijska situacija se poboljšava, ali izbegavajte veće investicije. Korigujte ishranu.

#
Ribe

Prijaće vam intenzivniji kontakti sa osobama iz inostranstva. Pravi je trenutak za organizaciju putovanja. Nemojte preterivati sa rekreativnim sportom, skloni ste povredama.


Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja