sreda, 28.06.2017. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 00:03

Šarena strana

Početna / Šarena strana
 
FILATELIJA
27.06.2017 u 17:12
Autor: R. S.
Zamkovi, dvorci, tvrđave i utvrđeni gradovi interesantan su motiv za poštansku marku. Upravo to je bila tema ovogodišnjeg prigodnog izdanja „Evropa – tvrđave”. Kako smo objavili, mesto na markama…
DIZAJN
26.06.2017 u 15:45
Autor: Radmila Milosavljević, arhitekta
Koko Šanel je pre skoro 100 godina već bila ustoličena figura na pariskoj modnoj sceni. Tada je došla na ideju da lansira i svoj prvi parfem. On je dakako morao da bude ekskluzivan u svakom pogledu,…
ISHRANA
22.06.2017 u 17:47
Autor: Jasna Vujičić, nutricionista
Muskatni oraščić je jezgro semena muskatnog oraha, voća sličnog breskvi koje raste na tropskom zimzelenom drvetu. Po izgledu je sličan orahu. Izuzetno je tvrd, ali nožem može da se razdvoji. Za ovaj…
Da li znate?
Koliki je kapacitet aerodroma u Nišu?
Tri aviona na sat: Aerodrom „Konstantin Veliki” opslužuje jugoistok Srbije. Nalazi se četiri kilometra od centra Niša. Drugi je aerodrom u Srbiji po broju primljenih putnika godišnje, posle Aerodroma „Nikola Tesla”. Sa povoljnim vremenskim uslovima tokom godine i sa povoljnom lokacijom služi i kao alternativni aerodrom aerodromima u Beogradu, Prištini, Ohridu, Skoplju i Sofiji. Kapacitet aerodroma je tri aviona na sat. Radna organizacija Aerodrom „Niš” osnovana je 1986. godine. Aerodrom je svečano otvoren 12. oktobra 1986, sletanjem prvog aviona „boing 737” i aero-mitingom. Tokom NATO bombardovanja SRJ 1999. pista niškog aerodroma pogođena je 57 puta i u potpunosti je uništeno 11 odsto asfalta. Nakon rata aerodrom je bio van upotrebe nekoliko godina. Norveško kraljevsko ministarstvo spoljnih poslova je 2003. uložilo sredstva u rekonstrukciju aerodroma. Otvoren je 12. oktobra 2003. i dobio ime Aerodrom „Konstantin Veliki”.
Horoskop
Dnevni Horoskop
Za 28. juni 2017
#
Ovan

Ne donosite ishitrene poslovne odluke i izbegavajte rasprave sa kolegama. Uživaćete u izlascima i druženju sa prijateljima. Budite pažljivi u saobraćaju na dužim putovanjima.

#
Bik

Budite oprezni sa novcem. Nije dobar trenutak za veću trgovinu. Posvetite više pažnje mlađim članovima porodice. Neophodna je veća tolerancija u komunikaciji sa prijateljima.

#
Blizanci

Napeti ste i nestrpljivi. Izbegavajte rasprave sa pretpostavljenima, nemaju razumevanja za vaše sugestije. Ako ste preduzetnik, izbegavajte investicije. Korigujte ishranu.

#
Rak

Samouvereni ste, ali vam nedostaje fleksibilnosti u komunikaciji sa kolegama i pretpostavljenima. Budite pažljiviji u saobraćaju, poštujte propise. Uzimajte više tečnosti.

#
Lav

Prati vas promenljivo raspoloženje. Nezadovoljni ste emotivnim statusom. Imate utisak da partner nije dovoljno iskren prema vama. Nemojte preterivati sa trošenjem novca.

#
Devica

Želite poslovne promene, nezadovoljni ste odnosom sa kolegama. Budite racionalniji, nije trenutak za ishitrene odluke. Ako ste slobodni, imaćete potrebu za avanturom.

#
Vaga

Ulazićete u rasprave sa pojedinim sagovornicima jer će vas iritirati svojim stavovima i komentarima. Posvetite više pažnje partneru, oseća se zapostavljeno. Manje pušite.

#
Škorpija

Na poslu ćete biti veoma angažovani, ali će vam nedostajati koncentracija. Ne ulazite u rasprave sa prijateljima, zauzimate suprotstavljene stavove. Izbegavajte alkohol.

#
Strelac

Preduzimljivi ste na poslu, ali ćete ulaziti u rasprave sa pretpostavljenima. Ako ste slobodni, pažnju će vam privući atraktivna osoba. Proverite da li je slobodna.

#
Jarac

Ne možete da se opustite, opterećuju vas nedovršeni poslovi. Budite tolerantniji u komunikaciji sa kolegama. Neophodan je oprez sa oštrim predmetima. Manje jedite masnu hranu.

#
Vodolija

Nestrpljivi ste. Imate odlične poslovne planove, ali i prepreke da ih realizujete. Izbegavajte rasprave sa rođacima, mogu da prerastu u ozbiljnije nesporazume. Više se odmarajte.

#
Ribe

Energični ste i efikasni na poslu. Ipak, neophodan je oprez sa novcem, nije trenutak za veće investicije. Ako ste slobodni, budite aktivniji na društvenim mrežama.

Šarena strana
Šarena strana
21.06.2017 u 13:11
Nepal je najavio da će u naredne dve godine ponovo izmeriti najviši vrh sveta Mont Everest, kako bi utvrdili da li je na njegovu visinu uticao veliki zemljotres iz 2015. godine. Naučnici iz Nepala…
FILATELIJA
20.06.2017 u 17:08
Autor: R. S.
U okviru tradicionalnog prigodnog izdanja poštanskih maraka „Evropska zaštita prirode”, „Pošta Srbije” pustila je u opticaj početkom juna dve marke nominalnih vrednosti 50, odnosno 74 dinara.…
ISHRANA
15.06.2017 u 16:50
3
Autor: Jasna Vujičić, nutricionista
Česta su pitanja koji načini pripreme hrane su najbolji naročito ako u domaćinstvu ima i mališana pa brižne mame razmišljaju o njihovom pravilnom rastu i razvoju. Nutricionisti se pridržavaju ovog…
FILATELIJA
13.06.2017 u 17:35
Autor: R. S.
Delić prošlosti, srpske tradicije i avangarde koji čuva Dom Jevrema Grujića u Beogradu, našao se nedavno ovekovečen na tradicionalnom izdanju „Pošte Srbije” – „Muzejski eksponati”. Izdanje sadrži…

Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja