sreda, 05.08.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Legende o Vražjem kamenu

Prirodni fenomen Vražji kamen u dolini reke Pčinje, na jugoistoku Srbije, sve je popularniji na društvenim mrežama kao „đavolski atraktivno” mesto u trgoviškom kraju. – Predeo Vražjeg kamena…

Kaća i varjača

Mnogo ranije nego što je nastao Instagram, na koji većina ljudi širom sveta, pre nego što popiju gutljaj kafe, koktela ili uzmu prvi zalogaj obroka „okači” fotografiju tog užitka, o hrani se…

Prilika da se ponovo gledamo u oči

Nikad još poznati stihovi naše slavne pesnikinje Desanke Maksimović nisu bili prisutniji u našem svakodnevnom životu: „Ne, nemoj mi prići...”, proširili su se na sve međuljudske odnose. Prognani su…

1

Ona je oživela Pepu Prase

Dugogodišnji voditelj Radio-televizije Srbije, jedan od urednika emisije „Srbija na vezi”, autor nagrađivanog serijala „Afrika i Srbija na…

Do 2030. na putevima u svetu 31,1 milion elektičnih vozila

Do kraja decenije, trećina ukupne prodaje novih automobila na svetu biće električna vozila, pokazuje poslednje istraživanje konsultantske…

Psihička snaga i kovid

Za savremenu nauku odnos psihe i tela još je nedovoljno objašnjen. U medicini je dobro poznato da psiha i emocije mogu značajno da utiču…

Kuhinja je moje igralište

Prvog dana jula kada smo dogovarali intervju za „Magazin”, Branko Kisić je slavio 33. rođendan. – Nema problema da se čujemo večeras –…

Da li znate?

Šta je to ićindija
Treća muslimanska molitva * Ićindija (turska reč) treća je po redu, računajući od početka dana, muslimanska svakodnevna molitva (namaz), čije obavljanje počinje oko sredine vremena između podneva i zalaska sunca. Tako se naziva i samo doba kada počinje obavljanje ove molitve. Tako u jednom starom zapisu o starom Beogradu stoji: „Kad su mujezini, ozgo sa mušara mnogobrojnih džamija, objavili pravovernima čas ićindije, trgovci i turski i hrišćanski u čaršiji ostavljali bi svoje radnje i hitali svojim domovima. Tada bi se užurbano spuštali ćepenci i zabravljale radnje, da se otvore tek sledećeg dana izjutra. I tako, već u prvi mrak, cela čaršija bila bi zatvorena i pusta. Na ulicama nestalo bi one popodnevne živosti i zavladao bi mir i tišina.”

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 05. avgust 2020
#
Ovan

Budite oprezni u poslovnim kontaktima sa osobama iz inostranstva. Potrudite se da poštujete zakonske procedure. Prijaće vam da više vremena provodite sa bliskim prijateljima

#
Bik

Imate potrebu da unapredite poslovni status, ali nemojte donositi ishitrene i nepromišljene odluke. Budite oprezni sa novcem, ne zadužujte se nesmotreno. Korigujte ishranu.

#
Blizanci

Pojedine poslovne planove ćete morati da uskladite sa novonastalim okolnostima. Izbegavajte rasprave sa partnerom, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Smanjite cigarete.

#
Rak

Pratiće vas nesporazumi sa pretpostavljenima i kolegama. Nemojte ulaziti u ozbiljnije rasprave, možete ugroziti poslovni status. Budite pažljiviji sa tehničkim aparatima.

#
Lav

Nezadovoljni ste emotivnim statusom. Imate utisak da vam partner ne poklanja dovoljno pažnje i da je distanciran. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas stara ljubav.

#
Devica

Pratiće vas nesporazumi sa starijim članovima porodice, zauzimate suprotstavljene stavove. Budite oprezni sa novcem, nije povoljan trenutak za veće investicije i trgovinu.

#
Vaga

Pojedini sagovornici će vas iritirati stavovima i komentarima. Trudite se da ne ulazite u rasprave, skloni ste ishitrenim reakcijama. Pronađite više vremena za odmor i razonodu.

#
Škorpija

Na poslu ćete biti veoma angažovani, ali će vas pratiti nesporazumi sa kolegama i saradnicima. Ako ste slobodnog statusa, imaćete ponudu za ljubavnu avanturu. Smanjite lekove.

#
Strelac

Napeti ste i skloni ishitrenim reakcijama. Nezainteresovani ste za posao, imate potrebu da se opustite i prepustite ličnim zadovoljstvima. Budite oprezni sa oštrim predmetima.

#
Jarac

Opterećuju vas nedovršeni kućni poslovi, ali i nesporazumi sa ukućanima. Trudite se da budete fleksibilniji u stavovima. Neophodan je veći oprez u saobraćaju, sporije vozite.

#
Vodolija

Nemojte pokretati nove poslovne projekte, nedostaje vam podrška iskusnijih kolega i prijatelja. Izbegavajte rasprave sa rođacima i komšijama, zastupate suprotstavljene stavove.

#
Ribe

Nemojte ulaziti u rasprave sa pretpostavljenima i osobama koje simbolišu autoritete, možete ugroziti poslovni status. Posvetite više pažnje starijim članovima porodice.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja