petak, 20.04.2018. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 10:24

Mozaik

Početna / Mozaik
 
CRNI NAPITAK
19.04.2018 u 19:00
Crna kafa je osvežavajući napitak kojim mnogi od nas započinju dan, a koji pripremamo (sa zadovoljstvom) kuvanjem samlevene pržene kafe u vodi. Vreme devedesetih je davno iza nas, kao i onaj opojni…
FILATELIJA
17.04.2018 u 19:43
1
Kragujevac je danas sedište Šumadijskog okruga, a u 19. veku, za vlade kneza Miloša Obrenovića, bio je prestonica Kneževine Srbije. Istorijski temelj moderne Srbije predstavlja Stara crkva u…
DIZAJN
15.04.2018 u 20:00
Dizajner je ovu stolicu nazvao jednostavno „Sekonda”, ali su se kritičari potrudili da joj, umesto imena, posude sopstvene asocijacije: jedne je rotirajući naslon za leđa podsećao na galop konja,…
ASTRONOMIJA
13.04.2018 u 20:00
Sredinom aprila NASA planira da pošalje u svemir novi satelit-teleskop čiji će zadatak biti da traži planete slične našoj, na kojima postoji verovatnoća da ima vode. Nazvan je TESS (skraćeno od…
Mozaik
Mozaik
13.04.2018 u 19:48
3
TRENTON, NjU DžERZI - Amerikanac Ričard Vol (47) iz Vernona u Nju Džerziju osvojio je 533 miliona dolara na martovskom izvlačenju igre „Mega milioni” u SAD, što je najveća suma ikada osvojena u…
Mozaik
13.04.2018 u 14:22
BRISEL – Evropska unija poziva izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga da svedoči pred parlamentom o skandalu vezanom za bezbednost podataka miliona korisnika te mreže, prenosi AP. Navodi se da…
ISHRANA
12.04.2018 u 20:00
Hrskava korenasta tekstura i slatki ukus šargarepe omiljeni su kod odraslih i dece koji vole zdravu ishranu. Dostupna je u našim prodavnicama tokom cele godine. Šargarepa po svojoj hranljivoj…
Mozaik
12.04.2018 u 13:45
Američka svemirska agencija (NASA) objavila je video prilog ture po Mesecu u 4K rezoluciji, koristeći podatke koje je sakupila putem svoje sonde u periodu od devet godina. Lunarni izviđački orbiter…
Mozaik
Mozaik
11.04.2018 u 18:01
Peking - Mladi kineski par poginuo je u saobraćajnoj nesreći, a četiri godine kasnije rođeno je…
FILATELIJA
10.04.2018 u 16:20
Štuka – Esox lucius L. Prepoznatljive su po valjkastom obliku tela, sa leđnim perajem postavljenim…
FILATELIJA
08.04.2018 u 15:00
Vaskrsna nedelja određuje dan godišnje proslave Hristovog vaskrsnuća. Pravoslavna crkva slavi svoj…

Da li znate?
Ko je bio Had
Bog podzemlja – U grčkoj mitologiji Had je bio jedan od tri Kronova sina. Pri razdeobi sveta, posle svrgnuća Kronovog, Zevs je preuzeo nebo, Posejdon more, a Had podzemlje. Zemlju je trebalo da dele među sobom. „Kuća Hadova” je bila obitavalište seni, mrtvih, a upravnik se zvao Polidegmon, što znači primalac mnogih gostiju, zbog mnoštva koje je ulazilo kroz njene dveri. Bog smrti je bio toliko svirep i neumoljiv da su njegovi poklonici skretali pogled prinoseći mu žrtvu. Ime Had odnosilo se takođe i na blagoslove zemlje: useve, minerale i bistru izvorsku vodu. Had je bio prebivalište mrtvih, ali to tamno mesto nije slično hrišćanskom paklu. Had nikada nije bio mesto kažnjavanja. Had je bio Zevs podzemlja – chthonios tamnog carstva, nasuprot kultu boga neba, hipsistos.
Horoskop
Dnevni Horoskop
Za 20. april 2018
#
Ovan

Prati vas napetost i nervoza. Imate potrebu da unapredite finansije, ali nije povoljan trenutak za veće novčane transakcije. Budite oprezni u saobraćaju u večernjim časovima.

#
Bik

Puni ste energije i inicijative. Vaše organizacione sposobnosti će dolaziti do izražaja na poslu. Izbegavajte rasprave sa prijateljima, zauzimate suprotstavljene stavove.

#
Blizanci

Imate potrebu da se odmorite. Opterećuju vas nedovršeni poslovi, ali i nesporazumi sa starijim kolegama. Nemojte propustiti izlazak sa prijateljima. Manje jedite masnu hranu i slatko.

#
Rak

Budite oprezniji sa novcem. Nemojte ga nesmotreno trošiti na nepotrebne luksuzne stvari. Posvetite više pažnje partneru, oseća se zapostavljeno. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Lav

Vaša ambicioznost će dolaziti do izražaja na poslu. Pravi je trenutak za nove projekte. Ako ste slobodnog statusa, poželećete avanturu sa atraktivnom osobom. Manje jedite slatko.

#
Devica

Opterećuju vas nedovršene poslovne obaveze. Izbegavajte rasprave sa pretpostavljenima, možete ugroziti profesionalni status. Pronađite više vremena za odmor i relaksaciju.

#
Vaga

Na poslu vam nedostaje koncentracija i pažnja, nemojte donositi nepromišljene odluke. Blizak prijatelj iz inostranstva će vas obradovati dobrom vešću. Korigujte ishranu.

#
Škorpija

Veoma ste angažovani na poslu. Imate kreativne ideje, ali vam nedostaje strpljenja. Nemojte ulaziti u rasprave sa pretpostavljenima, mogu prerasti u ozbiljnije nesporazume.

#
Strelac

Raspoloženi ste za posao. Pravi je trenutak za nove projekte. Ako ste preduzetnik ostvarićete znatniji finansijski dobitak. Budite tolerantniji u komunikaciji sa partnerom.

#
Jarac

Pratiće vas nesporazumi sa starijim kolegama. Izbegavajte rasprave, mogu prerasti u ozbiljnije sukobe. Budite oprezniji sa novcem, nije trenutak za trgovinu i investicije.

#
Vodolija

Bićete veoma angažovani na poslu, ali će vam nedostajati koncentracija i pažnja. Izbegavajte rasprave sa starijim kolegama, zauzimate suprotstavljene stavove. Manje jedite slatko.

#
Ribe

Na poslu niste dobro organizovani. Nemojte počinjati nove projekte. Ako ste preduzetnik, izbegavajte veće investicije i trgovinu. Opustiće vas večernji izlazak sa prijateljima.


Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja