Meni

Najnovije vesti

I Unija sindikata prosvetnih radnika nastavlja štrajk

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je da nastavi štrajk i da zatraži smenu ministra prosvete Žarka Obradovića, izjavio je danas predsednik tog sindikata Leonardo Erdelji.

Ranije danas i Granski sindikat prosvetnih radnika „Nezavisnost” odlučio je da nastavi štrajk skraćenjem časova na 30 minuta.

Erdelji je na konferenciji za novinare u hotelu „Palas” pročitao saopštenje Unije u kojem stoji da će taj sindikat pokrenuti peticiju za smenu ministra Obradovića i da će sredinom iduće sedmice biti organizovan protestni skup u Čačku, prvi u nizu.

Prema njegovim rečima, Unija ne prihvata da da potpiše Protokol s Vladom Srbije prema kome je predviđeno da zaposlenima u prosveti budu isplaćene zaostale jubilarne nagrade i otpremnine, koji su u petak uveče sa vladom potpisali predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije i Sindikat obrazovanja Srbije.

U saopstenju je naglašeno da je „jedini krivac za štrajk Ministarstvo prosvete”. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije ima 620, a sindikat „Nezavisnost” 480 škola u svom članstvu.

Tanjug
objavljeno: 06/02/2011

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije