Meni

Najnovije vesti

MUP: Očekuje se nastavak akcije hapšenja narko-dilera

BEOGRAD – Policija je na području Beograda, Novog Pazara, Kraljeva i Tutina uhapsila dve kriminalne grupe koje su preprodavale drogu i do sada zaplenila oko 60 kilograma heroina i oko 100 kilograma heroina pomešanog sa paracetamolom, a očekuje se nastavka akcije, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Ispitivanja privedenih osoba su u toku i očekuje se nastavak akcije”, navodi se u saopštenju i podseće da je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao na području Donjeg Peštera lokacije na kojima je, u jučerašnjoj akciji hapšenja narko-dilera pronađena droga i aparatura namenjena mešanju i pripremi narkotičkih supstanci.

Za vreme obilaska objekata, ministar je obavešten da su operativci pronašli u šumi još jedno zakopano bure u kome se nalazi droga, navodi MUP dodajući da je na toj lokaciji uviđaj i dalje u toku.

Jednu kriminalnu grupu predvodio je Hikmet H. (36) iz Novog Pazara, a drugu Dalibor R. (25) iz Padinske Skele, a hapšenje je, nakon višemesečene operativne obrade, u akciji „Geto”, izvelo više od dve stotine pripadnika policije, saopštio je prethodno MUP.

Sumnja se da je kriminalna grupa Hikmeta H. distrubuirala heroin preprodavcima na području Srbije, „koji su ga mešali sa smešom paracetamola i kofeina radi uvećanja mase”.

Osumnjičeni iz kriminalne grupe Dalibora R. „kupovali su heroin od Hikmeta H. i dalje ga prodavali kupcima iz Beograda i drugih gradova Srbije”.

To su radili preko organizovane mreže preprodavaca na području beogradskih naselja Padinska Skela, Borča i Krnjača, navodi policija.

Dačić je čestitao pripadnicima novopazarske policije i pripadnicima Specijalne jedinice iz Beograda na uspešno obavljenom poslu.

Tanjug
objavljeno: 08/10/2011

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije