Meni

Najnovije vesti

POČELA ISPLATA PENZIJA OSIGURANICIMA SAMOSTALNIH DELATNOSTI

BEOGRAD – Isplata penzija za januar, uvećanih za 11,06 odsto po osnovu vanrednog usklađivanja, penzionerima samostalnih delatnosti, počela je danas.

Kako je saopštilo Ministarstvo rada i socijalne politike, penzionerima, korisnicima osiguranja zaposlenih, isplata prvog dela januarskih penzija počeće 9. februara dok će im drugi deo prinadležnosti stići 23. februara.

I toj kategoriji korisnika januarski ček biće veći za 11,06 odsto po osnovu vanrednog usklađivanja tako da će prosečna penzija dostići zagarantovanih 60 odsto prosečne neto zarade u Srbiji i u proseku je veća za 1.800 dinara. Penzioneri-poljoprivrednici, uvećan prvi deo prinadležnosti dobiće početkom iduće nedelje dok će 15. februara biti isplaćen i drugi deo januarskog čeka. Zajedno sa vanrednim usklađivanjem penzija, usklađene su i novčane naknade tako da će naknada za pomoć i negu drugog lica iznositi 11.004 dinara, što je za 1.100 dinara više nego do sada.

Naknada za telesno oštećenje, u zavisnosti od stepena, takođe je uvećana za procenat vanrednog usklađivanja penzija, dodaje resorno Ministarstvo.

Tanjug
objavljeno: 01/02/2008

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije