Уторак, 07.02.2023. ✝ Верски календар € Курсна листа
ПОД ЛУПОМ: Кад се љубав догоди на радном месту

Лепо њима – лепо свима, али кад зарате…

Сентиментална веза на послу може веома повољно да делује на општу радну атмосферу и учинак запослених, али у случају да „пукне” ружне последице трпе и остале колеге
(Срђан Печеничић)

Више од 80 одсто запослених флертује са колегама, чак сваки други се упушта у „сентименталну” везу на радном месту (петина – са шефом), и то старији чешће него млађи. Већ ина би желела да је сакрије, што половини и успева, нарочито ако је у питању „само секс”, а не и дубља осећања. Тек једна од десет веза с посла се заврши браком, али у свакој трећој колеге и после „раскида” остају у веома добрим односима. А трећина „канцеларијских љубавника” је истовремено у сталној вези – изван посла, показало је више стручних и медијских истраживања и интернет анкета спроведених последњих година.

Љубав и секс на послу се догађају много чешће него што бисте помислили. Све почне готово неприметно. Она му се умилно смеши кад се сретну у лифту, на састанцима особља шаље му кратак, али сладак СМС, а сваки званични документ који му проследи „зачини” и неком својом двосмисленом, шаљивом белешком. Он њој узвраћа комплиментима и нежним додирима у пролазу, увек се труди да користи паузу за кафу кад и она, позива је на ручак ако раније заврше посао...

А онда, у тренутку посебно лепог (или тужног) расположења – најчешће на службеном путу или после мало разузданије канцеларијске забаве – обоје осете потребу за још већом блискошћу, и допусте да их понесе страст. Па то касније понове. Више пута.

После неког времена постају „главни трач” у предузећу. За неке је то знак да, најзад, јавно признају да се воле, чак можда да најаве и брак, за друге – да преиспитају везу. Како је безазлено флертовање прерасло у захтеван емотивни однос? Да ли је повремени (или једнократни) „необавезни секс” вредан жртвовања брака, дугогодишњег партнера или напредовања у фирми? Шта ће рећи шеф и остале колеге са посла?

Два живота с једном особом

У групи од 1.807 жена и мушкараца (процентуално подједнако заступљених)  који су учествовали у истраживању водећег хрватског интернет портала за оглашавање на тржишту рада „Мој посао”, више од 60 одсто је изјавило да тренутно није, нити жели да је у вези на послу, мада их је 38 процената то већ искусило. Образложење: „Потребна је емоционална зрелост обе стране и разумно прихватање ситуације у којој се налазите”, „Тешко је водити два живота с једном особом – приватни и пословни”,  „Не би требало дозволити да веза на послу утиче на посао” и „А шта кад веза пукне?  Трпи посао!”

Испитаници –  подједнако „обични упосленици” и шефови – највише су били против љубави или секса између надређене и подређене особе (37 до 42 одсто), што одговара резултатима добијеним и у анкетама у другим земљама, мада је, рецимо, у САД ово противљење било још изразитије (60 одсто), нарочито кад су га исказивали руководиоци (80 одсто).

Разлог је, како се чини, првенствено у неодобравању средине. Колегама може изгледати да је такав однос последица жеље за напредовањем у каријери „преко кревета”, или сматрају да ће „директорова миљеница” (или, ређе,  „директоркин миљеник”) стећи неке незаслужене привилегије у односу на њих. Веза с подређеним, с друге стране, личи им на „показивање моћи”.

(/slika2)Зато, саветују стручњаци за психологију рада, избегавајте ову врсту везе, може вам саботирати каријеру на дужи рок!

Ипак, већина фирми не забрањује, а неки привредни гиганти (као „Мајкрософт”, „Гугл” и „Мицубиши”)  чак и подстичу  „блискост” међу сарадницима на послу, јер се показало да она може веома подстицајно деловати на радну атмосферу и учинак: заљубљени пар ће радосно и спремно одлазити у канцеларију, ширећи око себе добро расположење, ведрину и радни елан. Али ако се растану, чак и без свађе и скандала, то може изазвати супротан ефекат и по њих и по околину. Тада је можда најбоље да неко од њих потражи друго радно место, или чак промени фирму (пре него што направи неку озбиљну грешку на послу, професионално се осрамоти и, најзад, добије отказ),  сматрају стручњаци.

Наташа Баролин Белић, оснивач и водитељ саветовалишта „Корак даље”, један од првих сексуалних терапеута у Хрватској, оцењује да је секс на радном месту „сасвим у реду” док је добровољан и не утиче на радне резултате, али кад је таква веза паралелна браку или партнерству изван посла – шта ће рећи партнери оних који учествују у таквом сексу?

Вера Кондић, психолог рада и председница удружења „Но мобинг” из Београда, такође сматра да везе на послу могу да буду мотивационе и продуктивне, али само када су стабилне, међутим, ако дође до проблема, онда то није добро ни за тај пар ни за фирму. Емотивно – јер се сукоб из куће преноси на посао, и обрнуто, са посла на приватне односе, и економски – јер ако фирма пропадне, обоје ће се наћи на улици.

– Кад се двоје упознају на послу, заљубе и венчају, колеге почињу да их доживљавају као јединку, и у случају кризе у фирми склони су да кажу „довољно је да једно од њих остане”, мада је реч о две особе са различитим жељама, амбицијама, способностима... Јасно је да све више времена проводимо на послу и све јаче се везујемо за колектив, зато неминовно и емотивног партнера ту тражимо.

Расте број веза на послу и бракова склопљених међу колегама из исте фирме. Лично сматрам да тако сужавамо простор за другачије садржаје и нова, богатија искуства, почињемо да поистовећујемо своју пословну и приватну страну личности, губимо идентитет. Кад смо одвојили „фирму и кућу”, проблеми на послу неће нас толико погодити јер имамо сређен породични живот, али не и ако смо „и тамо и овде” једно исто. Зато нисам присталица љубави и брака са колегама из исте фирме – каже наша саговорница.

Неким компанијама, међутим, то одговара, јер такви супружници углавном и у слободно време причају (само) о послу. У готово свим јаким фирмама у Јапану подстичу емотивне везе међу запосленима: „Мицубиши” је чак основао и клуб за усамљена срца запослених, чијим је посредством склопљено око 2.000 бракова... а онда је повећана и продуктивност – за 37 одсто!

Што зрелији, то невернији

Кад је портал „Мој посао” спроводио анкету, свака четврта веза започета на послу још је трајала, а свака десета је била „крунисана” браком или трајним заједништвом. А шта је са онима које су престале? Код 36 одсто испитаника после раскида су односи са том особом остали бољи него пре везе, док су код 30 одсто – погоршани.

Судећи по извештајима „са терена”, склоност ка сентименталној вези на послу повећава се с годинама живота (неко би рекао „и са годинама заједничког рада у истој просторији”, циник би додао „или са годинама незадовољства сопственим браком”), па је тако међу млађима од 25 свега 39 одсто уплетених у такву везу, међу онима до 30 их је половина, а међу старијима од 40 година чак 60 одсто!

Најзад,  оно за многе најважније: колико је љубавника желело, а колико успело да затаји свој однос? Нешто изнад половине (57 одсто) испитаника је хтело да сакрије везу с колегом на послу, али је свега 43 у томе успело; четвртину је „провалило”  неколико сарадника;  за 18 одсто су  „сви знали”, док је 43 одсто од почетка наступило „сасвим отворено”. Везу су, наравно, првенствено покушавали да сакрију они у браку или са сталним партнером изван посла (са половичним успехом). Теже је било правити се да „нема ничега” тамо где су се развила дубља осећања, а везу засновану искључиво на сексу савршено је прикрило 65 одсто испитаника. Препорука оних који су остали неоткривени је, поред осталог, да „симпатији” из фирме никако не упућујете блиставе осмехе, изазовне погледе и и-мејлове личне природе (видети почетак текста).

Ово је паметно из још једног разлога: могло би се догодити да сте разменили погрешне сигнале са том особом, и да завршите као субјекат (или објекат) сексуалног узнемиравања (мада је број тужби за ову врсту „канцеларијског деликта” у последњој деценији смањен за петину).

„Несташне” Американке

А како је у свету? Чувена „сексолошкиња”Шер Хајт, ауторка извиканог „Извештаја Хајт о женској сексуалности” и бестселера „Секс и посао”, тврди да је посаобез секса чиста илузија! То као да потврђује и истраживање часописа „Плејбој”, у које је, преко Интернета, било укључено 10.000 жена и мушкараца. Американци и Американке, резултат је ове анкете, не само да су велике присталице „несташлука” на послу (више од 80 одсто испитаника тврди да су флертовали са колегама)већ суи изузетно маштовити у потрази за „згодним местом” за размену нежности.

За разлику од наших балканских сусетки из Хрватске, Американке су спремније од својих сународника да се упусте у сексуалне односе са колегама (који, изгледа, добро памте да је афера Била Клинтона са „колегиницом” Моником Левински умало коштала места председника САД), не зазирући ни од везе са надређенима. Чак две трећине анкетираних Американкипризналесуда су спавале са колегама (готово двоструко мање него што је мушкараца који су то учинили).При томје46 одсто њих имало „канцеларијски секс” са својим шефом, у односу на свега 12 одсто мушкараца који су завели, или пустили да их заведе шефица.

Вишенаменски  канцеларијски  сто

Американке су као омиљен просторза секс на радном месту навеле канцеларијски сто, док су њихови,удобности склонији,сународници радије бирали кауч или фотељу. И једни и други се, међутим, слажу да су најнезгоднија „гнезда за љубавне састанке” архива, соба за дистрибуцију поште и фотокопирница.

А да је канцеларија, после плаже и аутомобила, најпопуларнија за размену нежности, показала су и друга истраживања. Једно од њих је спровео британски сајт за жене „New woman”, који је, испитујући их о љубавним авантурама на послу, открио да је 85 одсто флертовало са колегама које сматра привлачним (половини од њих је тај колега био шеф!), а 64 одсто се са њима упустило и у телесне односе, и то најрадије – где, него на канцеларијском столу. Чак 65 одсто ових авантуристкиња се уопште не каје због мешања посла и задовољства!

А и зашто би? „Здрава емоционална и сексуална веза увелико смањује стрес на радном месту”, тврди психолог Ана-Кристина Андерсон Арнте, која је у Шведској водила петогодишње истраживање о утицају веза на радном месту на стрес. „Или се кући враћате нечему што вас може опустити и опоравити или вас веза чини још незадовољнијима. Ако је случај ово друго, онда се не можете опоравити, а цели ваш систем постаје психички и ментално неуравнотежен, све сте нездравији, и то се може завршити депресијом, тескобом или проблемима са спавањем”,  истиче ова докторка.

Шведско истраживање, у којем је учествовало 900 припадника оба пола, показало је да су жене у добрим везама проживљавале мање стреса на послу, али су оне у лошим везама биле под јачим стресом на радном месту.

Анкете су откриле и да склоностка сексу на радном месту код мушкарца расте с годинама, рекло би се и са напретком у каријери (која је повезана са све дужим останком на послу и већим стресом): трећинамушкараца старијих од 45 година признаје да је канцеларију више него једном изабрало за „сексуално поприште”.

За разлику од жена које су, како смо видели, склоније да у авантури с колегом с посла виде почетак „једне дивне, дуготрајне везе”, мушкарци чешће зажале што су, уморни, разочарани и несхваћени, у једном тренутку попустили и нашли се у утешном загрљају једнако несхваћене колегинице. Почињу да се питају да ли би, и како, требало да се „извуку“ из све компликованије везе која је настала као „необавезан секс” за једну ноћ, а сад је бреме које ће вући све до пензије… или до гроба.

Александра Мијалковић

-------------------------------------------

Разлози за…

* Разбијање сексуалне монотоније у браку или сталној вези (изван фирме)
* Стицање повлашћеног статуса на послу
* Могућност налажења брачног партнера
* Отклањање стреса и релаксација
* Стварање имиџа „заводника”/„заводнице”

…и против

* Осећање кривице и страх да ћете упропастити брак или сталну везу
* Компликације на послу (међу колегама или са шефом)
*  Могућност погрешке у раду и добијање отказа
* У случају раскида – како и даље радити заједно
* Стварање утиска да желите напредак у каријери „преко кревета”

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.