Среда, 29.06.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Троје повређених у болници у Франкфурту, троје у Пироту

Повређени радници у пиротској болници

Пи­рот – Тро­ји­ца рад­ни­ка по­вре­ђе­них у че­твр­так у ин­ци­ден­ту у по­го­ну „Ти­гар та­јер­са“ пре­ба­че­ни су у пе­так пре под­не ави­о­ном из ни­шког Кли­нич­ког цен­тра на да­ље ле­че­ње у Бо­хум у Не­мач­кој. Ми­о­драг Па­нић (56), Дра­ган Со­ко­ло­вић (43) и Де­јан Мла­де­но­вић (45) су за­до­би­ли по­вре­де опа­сне по жи­вот, па ће њи­хо­во ле­че­ње би­ти на­ста­вље­но у Уни­вер­зи­тет­ском цен­тру Бо­хум, са­оп­ште­но је из КЦ Ниш и ком­па­ни­је „Ти­гар та­јерс“. Пре­о­ста­ла тро­ји­ца по­вре­ђе­них у ста­бил­ном су ста­њу и сме­ште­ни су на оде­ље­ње хи­рур­ги­је пи­рот­ске бол­ни­це.

Ди­рек­тор ни­шког Кли­нич­ког цен­тра проф. др Зо­ран Ра­до­ва­но­вић са­оп­штио је да је ком­па­ни­ји „Ти­гар та­јерс“ одо­бре­но да се по­вре­ђе­ни рад­ни­ци тран­спор­ту­ју и да су, то­ком но­ћи, дво­ји­ца рад­ни­ка би­ла сме­ште­на на кар­ди­о­хи­рур­ги­ји, док је је­дан за­др­жан на оде­ље­њу пла­стич­не хи­рур­ги­је. Те­шко по­вре­ђе­не рад­ни­ке пре­ве­зла су три ави­о­на са еки­па­ма ле­ка­ра ме­ђу­на­род­не здрав­стве­не ор­га­ни­за­ци­је СОС ин­тер­не­ше­нел, са­оп­шти­ла је ком­па­ни­ја „Ти­гар та­јерс“. У са­оп­ште­њу се на­во­ди да је ком­па­ни­ја у кон­так­ту са по­ро­ди­ца­ма по­вре­ђе­них рад­ни­ка и да ће им би­ти обез­бе­ђе­на нео­п­ход­на по­моћ, а по­вре­ђе­ним рад­ни­ци­ма нај­бо­ље мо­гу­ће ле­че­ње.

На оде­ље­њу хи­рур­ги­је пи­рот­ске бол­ни­це на­ла­зе се Са­ша Вељ­ко­вић, Бо­бан Бла­го­је­вић и Не­бој­ша Јо­ва­но­вић. Хи­рург Алек­сан­дар Ли­лић ка­же да су па­ци­јен­ти ин­тен­зив­но пра­ће­ни то­ком но­ћи. „Са­да мо­гу да ка­жем да су у ста­бил­ном ста­њу. Об­ра­ди­ли смо опе­ко­ти­не и по­вре­де, а за не­ко­ли­ко да­на је­дан од па­ци­је­на­та ће би­ти по­слат ку­ћи. Оста­ла дво­ји­ца оста­ће на ле­че­њу док то бу­де би­ло по­треб­но”, ре­као је Ли­лић.

„Се­ћам се са­мо ве­ли­ког пла­ме­на. Сре­ћом, ни­сам био та­ко бли­зу. Ко­ле­ге ис­пред ме­не су ле­жа­ле на по­ду. Од­мах сам кре­нуо да их из­вла­чим и зо­вем упо­моћ“, за­по­чи­ње сво­ју при­чу Са­ша Вељ­ко­вић (38), је­дан од ше­сто­ри­це по­вре­ђе­них рад­ни­ка „Ти­гар та­јер­са“, у ин­ци­ден­ту ко­ји се де­сио у фа­бри­ци у по­го­ну „Ва­ља­ра“, око 12.30 са­ти. Вељ­ко­вић ка­же да ви­ше не осе­ћа бол, али да још увек не мо­же да по­ве­же све де­та­ље не­сре­ће.

„Оти­шли смо са­мо да про­ве­ри­мо за­што је ста­ла ма­ши­на и ни­је ми ја­сно за­што се по­ја­ви­ла вар­ни­ца и по­жар“, ре­као је Вељ­ко­вић.

На ме­сто не­сре­ће су од­мах иза­шле над­ле­жне ин­спек­ци­је и, ка­ко ка­жу у ком­па­ни­ји, по­ма­жу им у сва­ком по­гле­ду.

Шеф ин­спек­ци­је ра­да за Пи­рот­ски округ Алек­сан­дар По­по­вић ка­же да се тре­нут­но вр­ши уви­ђај ме­ста не­сре­ће и да се узи­ма­ју из­ја­ве од по­вре­ђе­них рад­ни­ка, ко­ји су у ста­њу да го­во­ре. „При­ку­пи­ће­мо сву до­ку­мен­та­ци­ју и пред­у­зе­ти све ме­ре у скла­ду са про­пи­си­ма“, ре­као је По­по­вић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.