Недеља, 02.10.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Вучић: Не уводим Србију у НАТО, победићу вас увек

Ви себе представљате као заштитника Србије од НАТО, а ја сам отишао и тамо у седишту у Бриселу рекао да Србија није заинтересована за чланство, а ви можете да измишљате”, рекао је премијер одговарајући на оптужбе да Србију уводи у тај војни савез
Председник Владе Србије Александар Вучић (Фото Танјуг)

Ни комесар Хан, ни било који комесар, страни министар или амбасадор не сме ни да ми говори било шта о унутрашњим приликама у Србији, осим о реформама, одговорио је премијер Александар Вучић данас лидеру Двери Бошку Обрадовићу на питање: „шта је Хан рекао, ко треба да буде следећи председник Србије?”.

​Прошло време силеџијства 
Премијер Александар Вучић поручио је данас да је у Србији прошло време силеџијства, батињања, као и лажи и изборних крађа заједно са амбасадорима, али је констатовао да је тешко радити у тренуцима када не постоји ниједна вредност, или бројка, већ је довољно да се измисли шта ко пожели.Он је, одговарајући на излагање шефа посланичке групе Двери Бошка Обрадовића, рекао да не треба да прети, јер није фасциниран силеџијама.„Силеџијство више у Србији нећете моћи да показујете, а гарантујем да више ниједну жену нећете моћи да ударате као што сте то учинили у Народној Скупштини”, нагласио је Вучић додајући да је нападнута жена дала изјаву полицији у вези сукоба са „америчким експонентом”, којег је у Скупштину увео амерички амбасадор.У мору лажи које је,како је рекао, изнео Обрадовић, Вучић је поменуо да је он сменио Динкића, за разлику од тврдње да он и даље седи у влади, док му је,како је навео, Обрадовић својевремено „љубио руку,као и Коштуници”. Војни буџет је већи, а Обрадовић очигледно ни то није разумео, навео је Вучић,јер,како је оценио, не уме ни да чита буџет.„Лакше је измислити и понављати лажи, ићи на протесте војске и полиције, којих има свуда,али су у Француској и Немачкој, рецимо забрањени. А ја сам поносан што 95 одсто људи неће ни с вама ни с таквима који протестују против сопствене државе”,поручио је Вучић.Говорите о мојим пријатељима, наводећи Матеа Ренција и Бојка Борисова, додао је Вучић и потврдио да они јесу његови пријатељи те да то нема везе с тим дали су на власти.„То су моји пријатељи, у томе се разликујемо, јер не одустајем од њих ни када више нису на власти”, рекао је Вучић и додао да ће и уз Меркелову бити увек без обзира на њену позицију.Али, како је приметио, и „немачка канцеларка Ангела Меркел је недавно рекла да је из прошлих појединих избора у Европи и свету видела да није довољно да четири године радите најбоље за своју земљу, већ да су, у време брзих информација, довољне три или четири лажи да вас нападну, а да не можете да се одбраните”,  (Танјуг)

„Ви себе представљате као заштитника Србије од НАТО, а ја сам отишао и тамо у седишту у Бриселу рекао да Србија није заинтересована за чланство, а ви можете да измишљате”, рекао је премијер одговарајући на оптужбе да Србију уводи у тај војни савез..

Како је навео, јасно му је да је опозиција близу победе, али, каже,д аћемо све од себе да убедимо грађане да Србија треба да иде напред и то озбиљнијим приступом.

„Ми ћемо да им објаснимо да се трудимо да Србија буде нормална земља, да овде морају да одлучују грађани и да морамо да штитимо наше националне интересе,не ни Русијем не ни Америке, ни било које европске земље, ово је земља грађана Србије и земља која се зове Србија”,поручио је Вучић.

Вучић: Побеђиваћу докле год будем хтео јер сам чист
Премијер и лидер СНС поручио је данас да је чист као суза и да зато побеђује на изборима и да ће зато и побеђивати када год буде хтео и колико буде хтео да се бави политиком.Он је у обраћању Бошку Обрадовићу из Двери који је изнео низ оптужби на рачун премијера и владе рекао да је срамота то што ради.„Динар да ми нађете, не пет милиона, ја нисам премијер”, рекао је Вучић одговарајући на оптужбе да му је шеф изборног штаба Беба Поповић те да му је платио пет милиона евра за тај посао.„Ваш проблем је у томе што за разлику од вас ја сам поштен човек и чист као суза и побеђујем и побеђиваћу вас докле год ја будем хтео - докле год будем хтео да се бавим политиком”, поручио је Вучић.А кад је реч о изборима, додао је да ће узборни штаб формирати непосредно пред изборе, због чега је рекао да је лаж да му је Беба Поповић шеф штаба, који и не постоји. 

Мораћете више да крадете него прошли пут, поручио је Обрадовићу, а затим додао:

„Овако лоша атмосфера која је креира у српском друштву неће моћи још дуго, па или ћу ја проћи као моји пријатељи Матео Ренци и Бојко Борисов, или ће неки други да се обраћају грађанима с неког другог места а не с ове говорнице”.

Истовремено, како је рекао, „мислим да је од пресудног значаја у Србији да се манемо погрешних одлука, због којих смо, имајући у виду бахатост и неодговорност, платили највишу цену”.

„Грађаним Србије и посланицима желим да захвалим јер без сувишних емоција разумеју шта радимо али и шта раде неки други.Радим и радићу само оно што је у интересу Србије, заклео сам се на Устав и волим је, не мање од вас, а мислим да је волим највише на свету”. 

Вучић Обрадовићу: Не глуматајте, ништа не знате..

Престаните с тим глуматањем, нити имате везе са српством, нити са Србијом, нити с њеном будућношћу, нити било шта знате о економији, резултатима и бројевима, рекао је премијер Александар Вучић на примедбе Бошка Обрадовића из Двери данас у скупштини.

Домаћи привредници напредују, приметио је Вучић, па наши су привредници подржали буџет, не знам с ким сте то разговарали кад кажете да нам привреда не иде напред, да више плаћамо странце који отварају овде погоне...

„О резултатима и бројевима појма немате, понављате лажи као Шваба тра ла ла”, приметио је Вучић и негирао да су већа давања страним инвеститорима, него за здравство.

Кажете субвенције за странце су веће него буџет за здравство, а истина је да су 30 пута мања давања за стране инвеститоре него што износи буџет за здравство, објаснио је Вучић.

„Вама је важно кад ће скупштинска плата, да можете у скупштински ресторан и плашите се избора”, поручио је Вучић и додао да јуче није критиковао чачански нагласак, што му је Обрадовић замерио,већ је желео да укаже на силеџијско понашање које је лидер Двери испољио приликом прошлих избора када је гурнуо жену из изборне комисије.

И још нешто, Мирослав Мишковић ме није никад финансирао, чак је рекао да је Мишковић сам изјавио да Вучић није хтео даприхвати ни помоћ у случају болести члана породице, коју му је Мишковић својевремено понудио.

„Чак да додам, ви имате на својој листи два Мишковићева потрчка, а комплетно српство вам лежи у томе што можете да критикујете власт и изнесете своје ставове у Времену”, поручио је Вучић и додао:

„Престаните с тим глуматањем, нити имате везе са српством, нити са Србијом, нити с њеном будућношћу”.

Србија мора да настави мирно у будућност, без подела

Србија мора да настави мирно у будућност, без подела, поручио је данас премијер Александар Вучић критикујући то што се у друштву креира лоша атмосфера, али приметивши да тако неће моћи још дуго да траје.

Он је, након излагања лидера Двери Бошка Обрадовића, који га је оптужио, и њега и владу, за пропадање земље, приближавање НАТО-у, занемаривање националних интереса, али и породица с децом, за шуровање с криминалцима и припадницима бивше власти, те да овде будућег председника одређују комесар Хан и страни амбасадори, рекао да смо сведоци покушаја извођења најбруталнијих напада на Владу Србије и њега лично, те да се „комплетна политика појединих свела на најгнусније лажи и бесмислице”.

То је, додао је, нешто што је приметила и канцеларка Ангела Меркел, која је рекла да није довољно да нешто добро чините у једном мандату, већ да су, „у време брзих информација, довољне три или четири лажи да вас нападну, а да не можете да се одбраните”.

У том је смислу додао да мисли да људи овде баш „много воле када се закрви”, али и да је он увек спреман да ради на прављењу другачије атмосфере.

„Овако лоша атмосфера која се креира у српском друштву неће моћи још дуго, па или ћу ја проћи као моји пријатељи Матео Ренци и Бојко Борисов, или ће неки други да се обраћају грађанима с неког другог места а не с ове говорнице”.

Истовремено, како је рекао, мисли да је од пресудног значаја у Србији „да се манемо погрешних одлука, због којих смо, имајући у виду бахатост и неодговорност, платили највишу цену”.

Зб ог тога је, тврди, веома важно да седнемо и разговарамо да ли можемо да постигнемо одређене договоре како Србија да функционише и њене институције, а лично је обећао да је спреман да о томе разговара и за предстојеће изборе...

„Председничке, а видећемо да ли и парламентарне. Имаћете пуну могућност разговора о било чему, о заједничкој заштити. И да будемо на свакој кутији заједно, да сваки глас буде сачуван и свака вољу народа”.

А ако ви победите, додао је, ми ћемо да кажемо - честитамо, победили сте.

Србија, поручио је, мора да настави мирно у будућост без подела.

Што, додао је, очекујемо и уколико се деси обрнуто.

„Верујем да ће неки у складу са акцентом, који користе, имати кратку излазну кампању, а неки богами дугу излазну, али потпуно је свеједно сигуран сам и уверен да грађани Србије знају да изаберу, а да би грађани увек изабрали дијалог између нас као најбољи метод за решавање проблема у Србији”, поручио је Вучић.

Вучић: РТС није антисрпски, новац из буџета за плате

Новац у буџету за РТС неопходан је, како запослени не би остали без плата, рекао је данас премијер Александар Вучић.

Одговарајући на примедбе лидера СРС Војислава Шешеља, који је критиковао што се државни новац даје јавном сервису, који то у суштини није, премијер је навео да су у буџету предвиђене четири милијарде за ту намену, од чега 3,1 милијарда иде РТС-у а 0,8 милијарди РТВ Војводини.

Како је појаснио, у влади је било двоумљена шта да се ради а да се ипак пронађе решење којим се, због незадовољства програмом, угрозио јавни сервис.

„Размишљамо смо о породицама запослених. РТС се није реформисао у финансијском смислу. Морамо да бринемо о запосленима, јер они не би имали плате ако не издвојимо средства у буџету”, објаснио је премијер, критикујући истовремено РТС, мада одбацивши оцену Шешеља да је РТС антисрпски и уз констатацију да је јавни сервис „неколико ствари на одговоран начин урадио”.

Подсетивши да је, рецимо, вест о његовом званичом сусрету са Владимиром Путином емитована у 12 минуту дневника, а да се истовремено инсистирало на „разјаривању народа” као у случају хеликоптер, Вучић је навео:

„Наравно да се љутимо, али то није разлог да им не определимо новац, јер и даље мислим да је то једна пристојна телевизија”.

Осврнуо се и на подршку Србима у региону Вучић је подвукао да је подршка Србије, у сваком погледу, веома значајна.

Такође је навео да је Србија издвојила троструко више новца за наш народ и српске културне институције у Хрватској. 

Вучић: Моја је одлука да се Фондацији Ђинђић додели новац

Премијер Александар Вучић данас је поручио да је његова одлука да се из буџета издвоји новац за Фондацију Зоарна Ђинђића.

Вучић је у обраћању посаницима, конкретно Војиславу Шешељу који је изразио незадовољство што је буџетом предвиђен новац за те сврхе, рекао да сматра да је то веома важно иако није био политички истомишљеник са њим и да је разговарао са удовицом Ђинђића о томе и да су се сложили да то треба регулисати на системски начин.

У том смислу Вучић је подсетио на споменик са почетка 20 века на којем су били и родоначелници модерне српске државе Карађорђе и Милош Обеновић и који је у налету антиобреновићевске политике срушен.

Како је рекао идеја тог споменика је била велика, а да се издвајањем новца за Фондацију показује однос.

То сам хтео да урадимо да бисмо показали да поштујемо оне од којих смо се разликовали и да, па макар и данас не мислили исто или слично, да је то цивилизацијско наслеђе које треба и другима да оставимо.

Како је рекао за Ђинђића неки кажу да је био најбољи, неки најгори, наводећи да о томе историја треба да суди и подвукао да је државни посао да се поштују они који су за један део становника били а и сада су важни и задужили земљу и заслужили поштовање, а посебно додатно поштовање када се има у виду како је на злочиначки начин убијен.

Шешељ је реплицирао у додао да је „Ђинђић на Видовнад испоручио Слободана Милошевића” и на себе и потомке навукао проклетство те упитао ко је значајнији за Србију - Ђинђић или Милошевић.

Наводећи да је Ђинђић говорио о нашим лошим навикама и менталитету кукања, Вучић  је Шешеља подсетио да су заједно о томе својевремено причали.

Такође, како је напоменуо, срушени споменик чува се у патријаршији и никада није успео ниједан покушај да се он опет постави.

„Сваки пут су једни били против оних других и обратно”, приметио је Вучић који је додао да се трудио да ниједну тешку реч не каже ни о једном од њих, јер су део прошлости, а има људи који поштују њихово дело.

(Танјуг)

Коментари68
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.