Петак, 01.07.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Роналдо краљ друштвених мрежа

Кри­сти­ја­но Ро­нал­до (Фо­то Рој­терс/С. Пе­рез)

Шта је за­јед­нич­ко пе­ва­чи­ца­ма Кеј­ти Пе­ри и Се­ле­ни Го­мез и фуд­бал­ској зве­зди Кри­сти­ја­ну Ро­нал­ду? Њих тро­је, осим успе­ха у по­слу ко­јим се ба­ве, де­ле и огром­ну по­пу­лар­ност на дру­штве­ним мре­жа­ма где су ли­де­ри по бро­ју пра­ти­ла­ца. 

На­па­дач Ре­ал Ма­дри­да по­стао је ове сед­ми­це пр­ви фуд­ба­лер и пр­ви му­шка­рац ко­ји је на „Ин­ста­гра­му” сте­као 100 ми­ли­о­на пра­ти­ла­ца, што зна­чи да га пра­ти де­сет пу­та ви­ше љу­ди не­го што ње­го­ва род­на Пор­ту­га­ли­ја има ста­нов­ни­ка. Тај број до­нео му је дру­го ме­сто на ли­сти нај­пра­ће­ни­јих на­ло­га по­зна­тих лич­но­сти на „Ин­ста­гра­му”. Ис­пред ње­га је са­мо аме­рич­ка глу­ми­ца и пе­ва­чи­ца Се­ле­на Го­мез, ко­ју пра­ти 119 ми­ли­о­на ко­ри­сни­ка. 

Ро­нал­до са обо­жа­ва­о­ци­ма нај­че­шће де­ли фо­то­гра­фи­је са тре­нин­га, из ауто­мо­би­ла, оне где је у уло­зи ма­не­ке­на, док су нај­по­пу­лар­ни­је оне са си­ном. Фуд­ба­лер је иза се­бе оста­вио не­ке од нај­пра­ће­ни­јих на­ло­га на овој мре­жи, као што су зве­зде ри­ја­ли­ти про­гра­ма из по­ро­ди­це Кар­да­ши­јан, му­зич­ке зве­зде Теј­лор Свифт, Ари­ја­на Гран­де и Џа­стин Би­бер. Спор­ти­ста ко­ји је по бро­ју пра­ти­ла­ца нај­бли­жи Ро­нал­ду је­сте ње­гов ко­ле­га из про­тив­нич­ке Бар­се­ло­не – Неј­мар са 74 ми­ли­о­на обо­жа­ва­ла­ца, док је, на при­мер, Деј­вид Бе­кам да­ле­ко иза њих, са 36 ми­ли­о­на. 

Да је пор­ту­гал­ски ре­пре­зен­та­ти­вац пра­ва зве­зда не са­мо фуд­бал­ских те­ре­на не­го и дру­штве­них мре­жа, све­до­чи по­да­так да ње­гов клуб обо­жа­ва­ла­ца на „Феј­сбу­ку” бро­ји 120 ми­ли­о­на пра­ти­ла­ца, што га чи­ни нај­по­пу­лар­ни­јом лич­но­шћу на тој мре­жи. На „Тви­те­ру” је овај спор­ти­ста ма­ње ак­ти­ван, па је због то­га и ни­же ран­ги­ран, и са 52 ми­ли­о­на пра­ти­ла­ца за­у­зи­ма 12. ме­сто. Нај­мно­го­број­ни­ју ар­ми­ју пра­ти­ла­ца на „Тви­те­ру” има пе­ва­чи­ца Кеј­ти Пе­ри. 

Кад је реч о срп­ским по­зна­тим лич­но­сти­ма, Но­вак Ђо­ко­вић је убе­дљи­во нај­бо­ље ран­ги­ран на све три по­ме­ну­те мре­же. На „Тви­те­ру” га пра­ти се­дам ми­ли­о­на љу­ди, ко­ли­ко има и ње­гов клуб обо­жа­ва­ла­ца на „Феј­сбу­ку”, где га сле­де бив­ша те­ни­сер­ка Ана Ива­но­вић и фуд­ба­лер Не­вен Су­бо­тић. На „Ин­ста­гра­му” Ђо­ко­ви­ћа пра­ти 3,2 ми­ли­о­на љу­ди.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.