Уторак, 09.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа
ПОРТРЕТ БЕЗ РАМА: БОГДАН ЛАБАН

Грлати градоначелник

Д. Стојановић

До пре не­ко­ли­ко да­на јав­ност, осим мо­жда у Вој­во­ди­ни, ни­је мно­го зна­ла о гра­до­на­чел­ни­ку Су­бо­ти­це Бог­да­ну Ла­ба­ну. Ствар је про­ме­нио аудио-за­пис од све­га де­се­так ми­ну­та: сни­мак гра­до­на­чел­ни­ко­ве сва­ђе са Вла­ди­ми­ром По­ло­ви­ном, аси­стен­том на бе­о­град­ском Гра­ђе­вин­ском фа­кул­те­ту, от­крио је мно­го ви­ше не­го што је су­бо­тич­ки моћ­ник же­лео да се са­зна.

Из­ме­ђу оста­лог и да је из­гу­био жив­це због пла­ка­та са тек­стом „Бог­да­не, Бог је љут”, ко­ји су по­след­њих да­на „кра­си­ли” Су­бо­ти­цу али и, ка­ко твр­де до­бро упу­ће­ни у по­ли­тич­ка зби­ва­ња на крај­њем се­ве­ру на­ше зе­мље, да је хтео да са­кри­је по­сто­ја­ње су­ко­ба из­ме­ђу две стру­је у Срп­ској на­пред­ној стран­ци у овом гра­ду.

По­ку­ша­ва­ју­ћи да са­кри­је мно­ге ства­ри, Ла­бан је, не­на­мер­но, от­крио на при­мер, да „ста­ри” чла­но­ви СНС за­ме­ра­ју „но­вим” (углав­ном пре­ле­та­чи­ма из ДСС) што су за­у­зе­ли ру­ко­во­де­ће по­зи­ци­је у го­то­во свим ва­жни­јим пред­у­зе­ћи­ма у овом гра­ду... 

Ла­бан је ка­ри­је­ру по­чео као са­о­бра­ћај­ни по­ли­ца­јац, по­сле за­вр­ше­не Сред­ње шко­ле уну­тра­шњих по­сло­ва у Срем­ској Кам­ни­ци. МУП му је био по­сло­да­вац од 1987. до 1996., а го­ди­ну да­на по за­вр­шет­ку „по­ли­циј­ске ка­ри­је­ре” ра­дио је у бе­о­град­ском „Инекс – Ин­тер­ек­спор­ту”. Ода­тле је, као члан СПС-а, пре­шао у Упра­ву ца­ри­на Ср­би­је. 

То­ком де­ве­то­го­ди­шњег ра­да на по­сло­ви­ма ца­рин­ског ин­спек­то­ра и ше­фа ца­рин­ске ис­по­ста­ве Ке­ле­би­ја, из­ве­сно вре­ме је био су­спен­до­ван због сум­ње да је уче­ство­вао у не­за­ко­ни­тим по­сло­ви­ма. По­сле су­спен­зи­је се, ка­ко ка­зу­ју упу­ће­ни Су­бо­ти­ча­ни, ни­је ни вра­ћао у ца­ри­ну. 

За ди­рек­то­ра су­бо­тич­ког огран­ка ПД „Елек­тро­вој­во­ди­на”, ово­га пу­та као члан ДСС-а, име­но­ван је 2008. го­ди­не. Са ове по­зи­ци­је, 2013. го­ди­не пре­ла­зи на ме­сто ди­рек­то­ра па­лић­ког зоо-вр­та, а по­сле са­мо го­ди­ну да­на, пре­се­лио се у Но­ви Сад јер је име­но­ван за ди­рек­то­ра ПД „Елек­тро­вој­во­ди­на”. 

Зна­ња из обла­сти енер­ге­ти­ке је, очи­глед­но, бр­зо сти­цао јер је по­сле са­мо 365 да­на из Но­вог Са­да пре­шао у Бе­о­град, на че­ло „ЕПС ди­стри­бу­ци­је д. о. о.” Ла­не је, по­сле го­ди­ну да­на про­ве­де­них у ЕПС-у, име­но­ван за гра­до­на­чел­ни­ка Су­бо­ти­це. 

Жи­те­љи гра­да на се­ве­ру Бач­ке пам­те га и као не­ка­да­шњег су­вла­сни­ка ка­фи­ћа у цен­тру гра­да „Га­ле­ри­ја” и „Ва­лен­ти­но”, али и као чо­ве­ка ко­ји је по­ма­гао из­бе­гли­ца­ма. Они ко­ји су са њим уче­ство­ва­ли у ху­ма­ни­тар­ним ак­ци­ја­ма, твр­де да о по­мо­ћи угро­же­ни­ма ни­ка­да ни­је же­лео јав­но да го­во­ри, ни­ти да то пу­бли­ку­је фо­то­гра­фи­ја­ма у ло­кал­ним но­ви­на­ма. 

По обра­зо­ва­њу је ма­ги­стар еко­ном­ских на­у­ка, а ову ти­ту­лу је, ка­ко је на­ве­де­но на зва­нич­ном сај­ту гра­да Су­бо­ти­це, сте­као на Уни­вер­зи­те­ту „Еду­конс” у Срем­ској Ка­ме­ни­ци. Го­во­ри ен­гле­ски је­зик, а по­зна­ва­ње ра­да на ра­чу­на­ру му је – на­пред­но. Има во­зач­ку до­зво­лу за А, Б, Ц и Е ка­те­го­ри­ју.

Оже­њен је и отац дво­је де­це.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Radic
Inace, pomenuti gradonacelnik ima doktorat tako da je nepristojno oslovljavati ga bez zasluzene titule...
Anabela
Laban treba da se povuce sa pozicije gradonacelnika.
Milos miokovic
E'to se zove CV. Mr.Laban,to sto ste vi postigli za ovo kratko zivota je za divljenje!!!!!!.......pouk za decu Srbije,ucite skolu i uspeh je zagarantovan,samo da uvedu jos predmet snalazenje,sto se ne retko cuje u Srbiji,uspeo-snasao se........lepa plejada subotickih gradonacelnika.....
Pajić
svi oni koji su u takvim odnosima treba da poslušaju ili pročitaju transkript. Nije to igra pa komunisti su ,,u jendek,, frakcionaše, a obojica su iz iste partije i to je unutar partijski sukob. Sad tužilaštvo i te stvari pa nemamo mi anglosaksonsko pravo da ako je neko za nešto oslobođen moraju svi ovde je slobodno sudijsko uverenje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.