Уторак, 25.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

​Позитивни пословни резултати Комерцијалне банке

У првих девет месеци 2017. добитак 48 милиона евра

Комерцијална банка је у првих девет месеци ове године наставила са позитивном тенденцијом у свом пословању и забележила добитак пре опорезивања у износу од 5 милијарди и 698 милиона динара, односно око 48 милиона евра, што је више од добитка планираног Бизнис планом.

Очекује се да ће се овако позитивни трендови у пословању Комерцијалне банке наставити и до краја године.

Експозитура Комерцијалне банке у улици Светог Саве

Када је у питању  висина акционарског капитала, Комерцијална банка је и даље међу најбољима на тржишту. Показатељ адекватности капитала износи 27 процената, што је значајно изнад регулаторног лимита који прописује Народна банка Србије.

Што се тиче висине штедних улога, Комерцијална банка је дугогодишњи лидер на српском финансијском тржишту и та позиција је још једном потврђена. Ниво штедње у Банци на дан 30. септембра ове  године је износио је више од 1,6 милијарди евра.

По нивоу билансне активе, према последњим расположивим подацима, Комерцијална банка заузима око 12 одсто домаћег банкарског тржишта.

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА А.Д. БЕОГРАД

 

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.