Уторак, 07.12.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Беко зна да на њега ни­је пу­ца­ла же­на

Све­до­че­ћи јуче на су­ђењу Александру Здрав­ко­ви­ћу би­знисмен је ре­као да је оп­ту­же­ни мо­жда пу­цао на њега
Милан Беко (Фото А.Васиљевић)

Би­зни­смен Ми­лан Бе­ко ре­као је ју­че пред Ви­шим су­дом да би Алек­сан­дар Здрав­ко­вић, оп­ту­жен да је пу­цао на ње­га 14. но­вем­бра 2014, мо­гао, по мно­го че­му, да бу­де осо­ба ко­ја је пу­ца­ла на ње­га: фи­гу­ри, од­ре­ђе­ним ви­зу­ел­ним ка­рак­те­ри­сти­ка­ма... На пи­та­ње Здрав­ко­ви­ће­вог адво­ка­та мо­же ли да твр­ди да је упра­во Здрав­ко­вић био чо­век ко­ји је ис­па­лио се­дам хи­та­ца у ње­га, би­зни­смен је ре­као да се не би из­ја­шња­вао са­мо са „да” или „не”.

На су­ђе­њу Здрав­ко­ви­ћу и Ма­ји Адро­вац, оп­ту­же­ној да му је по­ма­га­ла у по­ку­ша­ју атен­та­та, Бе­ко је, по пр­ви пут, де­цид­но твр­дио да у ње­га ни­је пу­ца­ла же­на. 

– Ре­кли сте на прет­ход­ном су­ђе­њу, ка­да је по­сту­пак во­ђен са­мо про­тив Ма­је Адро­вац, да не мо­же­те да опре­де­ли­те да ли је на вас пу­цао му­шка­рац или же­на. На осно­ву че­га да­нас твр­ди­те дру­га­чи­је? – пи­та­ла је Здрав­ко­ви­ћев адво­кат Ми­ли­ца Цо­лић.

– Не бих да на­пра­вим ни­јед­ну гре­шку. Сам до­га­ђај, про­ток вре­ме­на, са­свим си­гур­но код ме­не су до­ве­ли до по­вра­ћа­ја све­сти и за­то мо­гу да ка­жем да у ме­не ни­је пу­ца­ла жен­ска осо­ба – од­го­во­рио је Бе­ко.

На пи­та­ње свог пу­но­моћ­ни­ка Зден­ка То­ма­но­ви­ћа „ка­да је пр­ви пут са­гле­дао мо­гућ­ност да је Здрав­ко­вић пу­цао на ње­га”, Бе­ко је од­го­во­рио да је то би­ло „то­ком њи­хо­вог пр­вог су­сре­та то­ком са­слу­ша­ња код ту­жи­о­ца”.

Би­зни­смен је по­том по­но­вио да је за ње­га „ово нај­ва­жни­је пи­та­ње у жи­во­ту јер опа­сност још ни­је от­кло­ње­на”.

По­сле све­до­че­ња, за реч се ја­вио окри­вље­ни Здрав­ко­вић ко­ји се обра­тио Бе­ку.

– Мо­гу мир­но да вас по­гле­дам у очи и ка­жем вам да не­мам ни­шта са по­ку­ша­јем ва­шег уби­ства. Као што је за вас ово нај­ва­жни­је пи­та­ње у жи­во­ту, та­ко је и за ме­не. Ово ми је де­ша­ва дру­ги пут у жи­во­ту. Је­су ли вам, по­што сам ухап­шен, по­ли­цај­ци по­ка­за­ли мо­ју фо­то­гра­фи­ју – обра­тио се Здрав­ко­вић Бе­ку.

– Ни­су. Ви­део сам ва­шу фо­то­гра­фи­ју са­мо у но­ви­на­ма – од­го­во­рио је Бе­ко.

– Же­лим оште­ће­ном да до­прем до све­сти. Још јед­ном вам ка­жем: жао ми је што вам се ово до­го­ди­ло, али ја не­мам ни­шта са тим – ре­као је окри­вље­ни.

Бе­ко ни­је је­ди­ни ко­ји се ју­че „при­се­тио” но­вих де­та­ља у ве­зи са овим слу­ча­јем. И ве­штак Ду­шан Кец­ка­ре­вић са Би­о­ло­шког фа­кул­те­та у Бе­о­гра­ду про­ме­нио је ис­каз у од­но­су на онај ко­ји је дао на су­ђе­њу Ма­ји Адро­вац. То­ком прет­ход­ног све­до­че­ња он је ре­као да је ДНК траг Адров­че­ве ко­ји је про­на­ђен на ча­у­ра­ма на ме­сту на ко­јем је пу­ца­но на Бе­ка, мо­гао по­сред­но да до­спе ту, од­но­сно да она ни­је мо­ра­ла без­у­слов­но да бу­де у бли­зи­ни ме­та­ка ко­ји­ма је Бе­ко ра­њен. Ју­че је пак твр­дио да је „ње­го­во ми­шље­ње да је Адров­че­ва би­ла у ди­рект­ном кон­так­ту са ча­у­ра­ма”.

Ина­че, ју­че је због про­ме­не чла­на суд­ског ве­ћа су­ђе­ње фор­мал­но по­че­ло ис­по­чет­ка, а пре Бе­ко­вог све­до­че­ња оп­ту­же­ни су по­но­ви­ли да ни­су кри­ви и да оста­ју при ра­ни­јим ис­ка­зи­ма. 

 

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mila
Strasno je , kroz sta je sve prosao gos. Beko , moraju se sto pre otkriti svi ucesnici pokusaja ubistva. Ali je i motiv jako vazan, i on usmerava istragu, a on se u ovom slucaju uopste ne spomonje.
MikšA
Puco je onaj kome si posle dva meseca morao da prodas svoje kompanije Imlek i Knjaz
Makso
Slušajnost ili ne,posle pucanja na Beka njegove kompanije Imlek,Knjaz Miloš,Bambi su promenile vlasnika.Da,2014-te mesec dva posle pokusaja ubistva fond za jugositočnu evropu kupijo je ove kompanoje.Na čelu fonda je soroš.Ako neverujete pogledajte zvanične vesti iz te godine pa će te se uveriti
Deda Cheda
"Biznismen"??? Sta je to? Starosrpska rec?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.