Уторак, 25.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Добитак Комерцијалне банке у првих 10 месеци око 56 милиона евра

Комерцијална банка је у првих десет месеци ове године наставила са позитивном тенденцијом у свом пословању и забележила добитак пре опорезивања у износу од 6 милијарди и 634 милиона динара, односно око 56 милиона евра, што је више од добитка планираног Бизнис планом.

Очекује се да ће се овако позитивни трендови у пословању Комерцијалне банке наставити и до краја године. Успешно и стабилно пословање Комерцијалне банке у 2017. години заслуга је пре свега свих запослених у Банци.

Експозитура „Борба”

По висини акционарског капитала, Комерцијална банка је и даље на високом другом месту  на банкарском тржишту. Када је у питању стабилност пословања, Банку тренутно карактерише надпросечна ликвидност и капитализованост. У прилог томе говори и показатељ адекватности капитала који износи 27 процената, што је значајно изнад регулаторног лимита који прописује Народна банка Србије.

Исто тако, Комерцијална банка је по висини девизне штедње дугогодишњи лидер на српском финансијском тржишту и та позиција је још једном потврђена. Ниво штедње у Банци на дан 31. октобра ове  године износио је више од 1,6 милијарди евра, што јасно говори о поверењу грађана Србије у Комерцијалну банку. О том поверењу јасно говори и податак да Комерцијална банка има више од милион клијената.

Експозитура Светог Саве

Комерцијална банка је и један од регионалних банкарских лидера, јер њеном пословном успеху доприносе и супсидијари – Комерцијална банка Бања Лука и Комерцијална банка Будва.

Комерцијална банка, која има системски значај у финансијском систему Србије, са успехом је реализовала реорганизацију своје пословне мреже, која броји више од 200 експозитура и лансирала низ нових услуга, посебно у сегменту дигиталног банкарства.

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА А.Д. БЕОГРАД

 

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.