Недеља, 19.09.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Вучић честитао Дан Војске Србије

Ег­зер­цир Гар­де ВС на Тр­гу ре­пу­бли­ке (Фото Танјуг)

По­во­дом 23. апри­ла – Да­на Вој­ске Ср­би­је – пред­сед­ник Ср­би­је и вр­хов­ни ко­ман­дант ВС упу­тио је че­стит­ку свим при­пад­ни­ци­ма вој­ске.

„При­пад­ни­ци Вој­ске Ср­би­је да­ју ви­сок до­при­нос на­прет­ку на­ше отаџ­би­не и свих на­ших гра­ђа­на, пру­жа­ју­ћи пу­ну по­др­шку ја­ча­њу ми­ра, без­бед­но­сти и ста­бил­но­сти ре­ги­о­на, као и пу­ног укљу­че­ња на­ше др­жа­ве у европ­ске ин­те­гра­ци­је”, ис­та­као је Ву­чић у че­стит­ки ко­ју је об­ја­ви­ло Ми­ни­стар­ство од­бра­не, а пре­нео Тан­југ.

Пред­сед­ник је ис­та­као и да су при­пад­ни­ци ВС у овој го­ди­ни ре­а­ли­зо­ва­ли број­не по­ста­вље­не за­дат­ке, по­сти­гли за­па­же­не ре­зул­та­те у обу­ци и оспо­со­бља­ва­њу и ус­пе­ли да одр­же зах­те­ва­ни ни­во опе­ра­тив­не спо­соб­но­сти. На тај на­чин, они  на­ста­вља­ју ви­ше­ве­ков­ну тра­ди­ци­ју срп­ске вој­ске у го­ди­ни обе­ле­жа­ва­ња исто­риј­ски зна­чај­них ју­би­ле­ја за срп­ски на­род и ВС – сто­го­ди­шњи­це по­бе­де у Пр­вом свет­ском ра­ту, про­бо­ја Со­лун­ског фрон­та и при­са­је­ди­ње­ња Сре­ма, Ба­на­та и Бач­ке Ср­би­ји.

„Дру­ги срп­ски уста­нак у Та­ко­ву, чи­је се по­ди­за­ње обе­ле­жа­ва као Дан Вој­ске Ср­би­је, а на­ро­чи­то ње­го­ве те­ко­ви­не, за­у­зи­ма­ју по­себ­но ме­сто у на­шој на­ци­о­нал­ној исто­ри­ји и пред­ста­вља­ју тра­јан из­вор и на­дах­ну­ће ка­ко срп­ском на­ро­ду, та­ко и на­шој вој­сци. Ства­ра­ње и из­град­ња мо­дер­не срп­ске др­жа­ве и вој­ске до­би­ја сво­ју по­твр­ду у очу­ва­њу тра­ди­ци­о­нал­них вред­но­сти, али и у при­хва­та­њу и усва­ја­њу но­вих кул­ту­ро­ло­шких те­ко­ви­на”, на­вео је пред­сед­ник у че­стит­ки, из­ра­зив­ши уве­ре­ње да ће вој­ни­ци, под­о­фи­ци­ри и офи­ци­ри чу­ва­ти сло­бо­ду и не­за­ви­сност Ср­би­је. 

У част Да­на Вој­ске Ср­би­је, ка­ко пре­но­си Тан­југ, по­под­не је са Сав­ске те­ра­се на Ка­ле­мег­да­ну од­јек­ну­ла по­ча­сна ар­ти­ље­риј­ска паљ­ба, а при­пад­ни­ци Гар­де ВС су на Тр­гу ре­пу­бли­ке из­ве­ли ег­зер­цир. 

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ognjan Sretković
imamo vojsku za paradu i vojne vežbe sa najvišim ocenama, letnje pozorište na otvorenom.
Maja
Vojska je nas ponos.
Zoran
Vojska Srbije je nas ponos, srecan im praznik.
Nenad
Vojska kakvu je ima Srbija je nešto stvarno čime se svako može ponositi. Dobri ljudi, spremni na sve, izuzetno sposobni, e, to je naša vojska! Hvala i vladi koja se strašno trudi da im poboljša uslove rada i plate.
Borko
Srećan vam praznik, živite u miru i slobodi, i budno čuvajte zemlju našu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.