Четвртак, 02.12.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
ПОТВРДА ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА ПОСЛОВАЊА

Сертификат бонитета и рејтинг ААА за „Политику новине и магазини”

Од укупно 209 предузећа која се баве издавањем новина, „Политика новине и магазини“ спада у 0,4 одсто најсолвентнијих у Србији и региону, са највишом бонитетном оценом и рејтингом ААА
(Фото Д. Жарковић)

Изврсни резултати у пословању најстарије новинске куће на Балкану у претходне три године нису остали непримећени – компанија „Политика новине и магазини” добитник је међународно признатог Сертификата бонитетне изврсности за 2018. годину. Ово признање, које додељује компанија за сертификацију бонитета „Бисноде”, једно је од најпрестижнијих у Европи, а њиме се дефинише квалитет пословања и међународно је призната потврда финансијске стабилности.

Од укупно 209 предузећа која се баве издавањем новина (делатност Ј 5813), „Политика новине и магазини” спада у 0,4% најсолвентнијих предузећа у Републици Србији и региону, са највишом бонитетном оценом и рејтингом ААА.

Сертификат је међународна потврда солвентности, а „Бисноде” га додељује већ 30 година у 18 земаља Европе. У Србији, компанија „Бисноде” сертификацију врши од 2013. године, кроз сарадњу са Развојном агенцијом Србије, Народном банком Србије, Агенцијом за привредне регистре, привредним и апелационим судовима и Привредном Комором Србије.

– Радује нас што је Сертификат бонитетне изврсности у рукама компаније која представља наш прозор у свет и верујемо да ће ово престижно признање допринети препознавању компаније „Политика новине и магазини” као најстабилнијег, најпоузданијег, високо препорученог партнера у Републици Србији и да ће и даље бити први и прави избор читалаца – рекла је Александра Љубинковић, консултант компаније „Бисноде”, приликом доделе сертификата Мири Глишић Симић, директорки компаније „Политика новине и магазини”.

Изврсност у пословању (критеријуми су капитал, укупна актива и приходи од 2015. године до данас) не мери се само добрим пословним резултатима – потребно је да пословање буде и транспарентно (финансијски биланси који се сваке године предају АПР-у, а затим се резултати из биланса пројектују на целу делатност у којој правни субјект послује). Такође, неопходна је добра пословна пракса и тежња ка континуирано одговорном и квалитетном пословању, најмање у трајању од три године, уз придржавање европских стандарда.

– Ова награда је потврда одговорног пословања у изузетно тешким условима рада за штампане медије. „Политика новине и магазини” послује искључиво по тржишним условима, а висок квалитет рада запослених и професионализам препознати су и на међународном нивоу као најбољи – рекла је Мира Глишић Симић, директорка компаније „Политика новине и магазини”.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.