Понедељак, 29.11.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

ЗНАЊЕ И ПРАКСА ОТВАРАЈУ ВРАТА ЗАПОСЛЕЊУ

Запослење је тема која привлачи много пажње и веома често се говори о листи најтраженијих занимања. У последње време, мехатроника представља незаобилазну тему у већини компанија из разних индустрија које имају производне погоне. Разлог је једноставан – у Србији не постоји довољан број обучених мехатроничара.

Према речима Оливере Гвозденов, директорке Klett DUAL школе у Београду, потенцијал је у повезивању образовног система и потреба тржишта за запосленима са квалитетним знањем и примењљивим искуством.

Шта је главни фокус Klett DUAL школе?

Наша мисија је да опремимо садашње и будуćе запослене  релевантним знањем, високо потребним професионалним техничким вештинама и финално – сертификатом из области мехатронике. Циљ је да помогнемо компанијама, које имају производне погоне у Србији и Југоисточној Европи, у захтеву за обученим квалитетним кадром. Компаније немају довољно времена, специфичних техничких програма и дидактичку опрему за оспособљавање запослених. Klett DUAL школа нуди високо квалитетне програме и конкретно решење проблема при одржавању мехатронских система као и преквалификацију запослених.

Зашто се о мехатроници све више прича?

Време у којем живимо директно условљава непрекидан технолошки развој. Мехатроника је мултидисциплинарна грана која обједињује машинство, електронику и информационе технологије. Свака индустрија која поседује производне погоне мора имати ове специфичне стручњаке у својим тимовима. Потребе су везане за решавање техничких проблема и опремање запослених неопходним вештинама.

Које су предности сарадње са Klett DUAL школом?

Ми партнерски сарађујемо са директорима сектора људских ресурса и прозводње, како међународних тако и домаćих компанија, како бисмо дефинисали конкретан план развоја или преквалификације запослених и тиме остварили задате циљеве.

Као резултат тога, користи су бројне – Људски ресурси пружају подршку бизнису и дугорочно граде имиџ компаније на тржишту, а Производња далеко лакше и брже постиже пословне циљеве и оптимизује пословање. Ове вредности препознају запослени али се паралелно привлаче и нови кандидати. Предност Klett DUAL школе су савремени, стручни, применљиви концепти у образовању одраслих, квалитетни предавачи са дугогодишњим искуством у индустрији и могућност рада на савременој дидактичкој опреми.

Ко се може пријавити за ваше програме?

Интересовање за програме Klett DUAL школе нам долази кроз индивидуалне упите и кроз компаније које препознају потребу за усавршавањем запослених. Полазници могу бити ученици који су завршили средњу школу, затим они који желе да се преквалификују, као и запослени који желе да унапреде своја знања и вештине. Наша школа је отворена за све заинтересоване без обзира на радно искуство, узраст или пол, а наш тим је ту да одговори на сва питања или помогне при одабиру програма.

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.