Понедељак, 29.11.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Како да побољшате свој пословни простор

(Фотографије „Идеални дом”)

Ефикасност на послу доста зависи од радног окружења. Хладан, безличан и суморан радни простор делује депримирајуће и не улива жељу за радом.  Стар и неудобан намештај, голи и пожутели зидови свакако не доприносе да се радници пријатно осећају и да са задовољством обављају свој посао. Да бисте освежили свој пословни простор и учинили да се ви и ваши запослени боље осећате на радном месту, пожељно је да направите неколико измена у својој канцеларији или локалу.

Туш кабина

Да бисте повећали задовољство вас и ваших запослених, решење је туш кабина. А зашто туш кабина? Једноставно! Ако водите бизнис где се доста прља и зноји или стресан посао због којег се осећате напето, стално сте под стресом и неопходно вам је опуштање, ту је туш кабина.  Туширање је једноставан начин да се осећате освежено и повратите позитивну енергију и спремите се за нове радне победе. Туш кабина заузима мало простора, омогућава приватност приликом коришћења и побољшава квалитет живота вас и ваших запослених. С друге стране, у данашње време се свуда жури и јури, саобраћајне гужве представљају велики извор нервозе и стреса. Све се мање има времена за здрав живот и физичке активности. Међутим, сваким даном се повећава број људи који бициклом иду на посао и тај тренд само расте! Бицикл је идеалан начин да се брже, повољније и здравије стигне до радног места, што је нарочито згодно када је напољу пријатна температура. Ипак, можда се и ви, као и неко од ваших запослених, премишљате да ли да се упустите у ово свакодневно авантуристичко путовање на посао из једног разлога - мораћете да знојави  седите цео дан у канцеларији, напети због страха од непријатних мириса. Сигурно не желите да се ни ви, ни ваш запослени бициклиста, неугодно осећате због тога. Уколико у фирми имате туш кабину, ви или ваш радник бициклиста ћете после туширања моћи да освежени и чили прионете на радне обавезе.  Ви ћете се боље осећати, а ваш радник бициклиста ће бити задовољан и захвалан што одобравате његов здрав начин живота.

Фасадна цигла

Осам сати, а понекад и више, треба провести у на радном месу. То је трећина целог дана. Канцеларије често изгледају строго и хладно, па је ради бољег расположења и пријатније атмосфере потребно унети мало освежења и топлине. Један од начина да улепшате ентеријер своје канцеларије и повећате задовољство боравка у њој је фасадна цигла. Фасадна цигла, поред тога што се углавном користи за облагање спољашњих  зидова, може да се користи и за уређење ентеријера.  Обложите барем један зид или стуб фасадном циглом и ваша канцеларији ће заблистати новим сјајем и увек модерном и препознатљивом шаром. Постоје различите нијансе фасадне цигле, али ако вам је канцеларија мања, препоручујемо светлије нијансе јер ће улепшати ентеријер, а га неће визуелно смањити.  У комбинацији са дрветом и украсним биљкама, које оплемењују простор и дају кисеоник, ваша канцеларија ће добити на шарму, а такав пријатан амбијент ће допринети повећању концентрације и бољој продуктивности запослених. Фасадна цигла је веома дуготрајна, па нећете морати да бринете да ли ће се испрљати или огулити. Она пружа добру звучну изолацију која ће вам свакако добро доћи приликом пословних састанака. Поред тога, захвална је за комбиновање, иде уз све стилове и лепо ће се слагати уз канцеларијски намештај.

Канцеларијски намештај

Канцеларијски намештај је један од најважнијих фактора који утичу на изглед и функционалност радног простора. Поред допадљивог дизајна и одговарајућих димензија, изузетно је важно да је намештај удобан и да својим обликом омогућава правилно држање тела током рада. Паметно одабран канцеларијски намештај, поред вашег доброг укуса, показује и колико вам је стало до вашег здравља и до здравља ваших запослених. Јер ипак се велики део радног времена проводи седећи за столом. Опште је познато да у данашње време велики проценат рад  не популације има проблема са кичмом, па би то ваљало спречити избором квалитетних ергономских канцеларијских столица и радних столова. Нарочито постају популарни столови којима може да се подешава висина јер омогућавају да сваки радник свој сто подеси како му одговара. Одлична је опција и то што га може подићи толико да за њим може да стоји и ради. На тај начин ће одморити леђа од заморног седећег положаја. Овакав канцеларијски намештај ће повећати продуктивност свих запослених, њихово, али и ваше задовољство. Канцеларијски намештај се производи од различитих материјала и у различитим бојама. То пружа велике могућности прављења различитих занимљивих комбинација које ће ваш радни простор учинити примамљивим и угодним.

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.