Недеља, 29.05.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Деверика печена у рерни

(Фото Славица Ступарушић)

Потребно је:

 

  • 1,5 до 2 кг рибе деверике
  • главица црног лука
  • веза листа першуна
  • зачин од сушеног поврћа
  • уље

Рибу добро очистити од крљушти (од репа ка глави), извадити утробу, опрати и обрисати сувом крпом. Ножем зарезати на свака два центиметра укосо према репу. Затим рибу посути зачином. Лук исецкати и помешати са сецканим першуном, па надевом пунити рибе и слагати у плех обложен алумофолијом.

Прелити рибе уљем и пећи у рерни 45 минута на 200 степени, да порумене.

Овај једноставан и брз рецепт за љубитеље речне рибе добили смо од београђанина, страсног пецароша, Југослава Милисављевића.

Деверика је укусна и јефтина риба. Може се наћи код аласа. Најбоље је купити већ очишћену.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ЗОРАН ШУНДИЋ
ДОБАР РЕЦЕПТ Деверика и бандар (гргеч) из ципринидних река су најслађе врсте риба. И, по мом личном мишљењу, припремање рибе је веома пожељан и здрав хоби. Нарочито ако сте уз то и риболовац, а посебно ако рибу припремате у природи. Из рибњака и уопште мирних низијских вода, најслађи је печени шаран (и кувана шаранска глава) и обавезно пржени лињак, код кога је најслађа реш пржена кожица. Ја рибу држим на врелом уљу тачно 12 минута. Од морских врста толико дуго пржим и скушу. Кромпир обавезно.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.