Субота, 27.11.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Изабери да те чува најјачи!

Српска технолошка иновација са  домаћим капиталом – корак испред Европе          

Српска фармацеутска компанија Фарманова (Pharmanova), позната по развоју иновативних помоћних лековитих средстава и лекова на тржишту земаља западног Балкана већ 30 година, представила је револуционарно решење A-lixir® 400 Protect  додатак исхрани за заштиту организма од развоја и последица оксидативног стреса и дејства слободних радикала, што је доказано бројним клиничким испитивањима. Овај јединствени суплемент  базира се на екстракту (4658-ТД®) патентираном од стране иновативне српске компаније Еухем  (Euchem), специјализоване за високо-технолошки поступак супер критичне екстракције.

Оксидативни стрес - тихи убица 21.века се МОЖЕ и МОРА спречити

По речима Проф. др Владимира Јаковљевића, председника Друштва физиолога Србије, oксидативни стрес не боли и нема специфичне симптоме. Модеран начин живота је довео до развоја повећаног ризика од оксидативног стреса. Лоше животне навике, недовољна физичка активност, гојазност, пушење, лоша исхрана, изложеност природном и вештачком зрачењу, су само нека од стања и узрочника интензивирања развоја оксидативног стреса које нисмо у стању да препознамо докле год се не појаве манифестне болести као последице његовог хроничног деловања.“

Како је истакао Проф. др Небојша Тасић председник Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога – ХИСПА: „Клиничка испитивања показују да исхрана богата полифенолима штити од последица старења, развоја кардиоваскуларних обољења (атеросклерозе, хипертензије, шлога и инфаркта), метаболичких болести  (ДМ тип 2), превенирање развоја онколошких обољења, јачање имунолошких снага организма...“

Колико антиоксиданата можемо да “поједемо”?

Здрава храна је важна, али код полифенола, најјачих природних антиоксиданаса, постоје физиолошка ограничења, јер наш организам не може да свари биљне структуре које садрже највише полифенола и доведе до њиховог ослобађања из такве хране, па су ове важне супстанце минимално доступне за ресорпцију у систему за варење и углавном се избацују неискоришћене. Ову природну препреку је својим технолошко-иновативним решењем, Мр.сци Томислав Сјауш, директор развоја компаније Еухем, превазишао развојем производње стандардизованог екстракта сибирске ароније (4658-ТД®), који омогућава да се кроз једну дневну дозу производа A-lixir® 400 Protect, у малом волумену од 30 мл, унесе максимална количина полифенола -  400 мг најмоћнијих природних антиоксиданаса, који ће вам омогућити потпуну заштиту организма од штетног дејства слободних радикала и оксидативног стреса!

 

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.