Римски ресторан ручак наплатио безмало 500 евра
Један римски ресторан добио је низ притужби на изузетно високе рачуне које је издавао гостима. Два госта из Јапана жалили су се на друштвеним мрежама да су за два тањира шпагета, рибу и воду платили рачун од 430 евра. Односно, рачун за наручену храну износио је 349.5 евра, плус напојница у висини 80 евра. Осим гостију из Јапана, било је још притужби незадовољних муштерија које сматрају да су платили веома високе рачуне, пренео је Си-Ен-Ен.
Мин Нгок Буи, Вијетнамка која живи у Немачкој, само је једна од многих гостију који је на интернету на сајтовима за оцењивање услуга ресторана оставила негативне оцене. Мин је 27. августа, у друштву три пријатеља ручала у истом ресторану (ресторан Антико кафе у Риму) када им је конобар препоручио мешану морску рибу по цени од 6.5 евра за 100 грама. Прихватили су понуду конобара и наручили рибу сматрајући да цена није висока. Међутим, конобар им је донео рибу тежине око два килограма, на једном, великом тањиру. Она каже да су били изненађени јер су мислили да ће свако од њих добити по порцију од сто грама. Међутим, пошто им је то био последњи дан одмора нису хтели да га кваре. Рачунали су да ће за око два килограма рибе да плате око 130 до 150 евра. Када је њена пријатељица тражила да им донесу рачун, на њему је писало да морају да плате 315 евра за 4.8 килограма рибе. То није био крај рачуна јер је, уз накнаду за порез од 40 евра и још 40 за напојницу, рачун изашао на 476.40 евра. Мин се жалила на висину рачуна и одбијала да плати јер је у менију било нејасно написано колика је грамажа порције оброка. Особље ресторана је било неумољиво тако да јој је преостало само да плати рачун.
Касније су се вратили у ресторан да уложе жалбу јер нису веровали да на тањир може да стане 4.8 килограма рибе. Особље ресторана опет није уважило жалбу зачуђених гостију. Покушали су и полицији да пријаве случај али су добили одговор да су морали да се јаве пре него што су платили рачун.
Ресторан је одговорио на оптужбе да је мени довољно јасан. Они тврде да је све написано детаљно. Шпагети коштају 16 евра али морска риба је свежа и гости је бирају на лицу места, затим је мере и кувају. А што се тиче напојнице, власник ресторана је објаснио да је она на добровољној бази и да гост може да изабере 10 или 20 одсто од висине рачуна.
Подели ову вест






Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.