Недеља, 23.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Романтични јахач / Пекинг као судбина

Здраво свима, зовем се Тајфун Бајрам (Таифенг) и долазим из Турске.

Бавим се туризмом у Кини. У Пекинг сам стигао 2003. године, пре десетак година.

Иначе волим бициклизам и танго. Вожња бициклом углавном креће од Донгџимена ка Ђиангуомену, Тиананмену све до Ђингшана, Хоухаиа и Гулоуа и напослетку Лама Храма. Успут можете уживати у прелепим пејзажима са кинеским карактеристикама.

Кина има традицију вожње бицикла. Када сам тек стигао у Пекинг видео сам много људи на бициклима. Са развојем кинеске економије, електричних мотора и моторних возила све је мање бициклиста. Међутим сада се број бициклиста опет повећава. То је зато што људи све више обраћају пажњу на заштиту околине и рециклирање. Сви се залажу више за побољшање околине.

Пекинг се стално унапређује и постаје погоднији за бициклизам. Надам се да ће се изградити више бициклистичких стаза у будућности и да ће се на тај начин привући и више туриста из целог света.

Викендом волим да се возим до предграђа Пекинга, поготову до Јанћинга, јер је окружење тог дела града прелепо. У Јангћингу је недавно одржан Светски сајам цвећа. Отишао сам на сајам са целом породицом и то дан пре кинеског националног празника и остао сам без даха угледавши тај призор.

Јанћинг ће бити домаћин Олимпијских игара 2022. године и мислим да ће много више људи посетити ово место и уживати у њему.

Свиђа ми се 798 такође. Када сам тек стигао у Пекинг живео сам близу 798. У то време је постојао само један бар и било је веома мрачно без градске расвете са само једном празном фабриком у близини. Данас, такође волим 798 јер има пуно галерија, кафића и светиљки тако да је вожња бициклом ноћу много лепша.

Да споменем и танго, јер ја сам један од првих који је заплесао танго у Пекингу. Раније сам, на улици Џонгциџонг, учио људе да плешу танго. Тада су моји ученици углавном били странци. а сада све више кинеске омладине учи да плеше танго.

Кроз танго сам упознао и љубав свог живота и заједно смо научили много о кинеској култури. Кинеска и турска култура имају много додирних тачака, али и разлика. На пример старији људи долазе у пекиншке паркове да вежбају, док се у турској старији људи окупљају да би разговарали и пили чај заједно.

Разнежио сам се видешви људе овде како вежбају заједно. Много ми се свиђа Пекинг и желим да живим овде. Осећам да је Пекинг моја судбина.

Cтарији људи долазе у пекиншке паркове да вежбају, док се у турској старији људи окупљају да би разговарали и пили чај заједно. Разнежио сам се видешви људе овде како вежбају заједно. Много ми се свиђа Пекинг и желим да живим овде. Осећам да је Пекинг моја судбина. 

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.