Уторак, 25.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Процват сложне браће у Пекингу

Зовем се Мајид, а моје кинеско име је Мађили и Иранац сам. Зовем се Масуд, а моје кинеско име је Ма Сингфу. У Пекинг смо дошли крајем 2008. године и ту смо већ 10 година. Првобитно смо дошли да студирамо да би касније наставили да радимо овде. Са нама су и наша деца која сада иду у школу у Пекингу.

Нас двојица браће смо магистрирали, а у Ћингхуа смо наставили студије на докторату. Након доласка овде увидели смо да је Пекинг огроман али такође јако миран град.

Техеран је такође велики град са огромном популацијом, али није ни близу велики као Пекинг!

Разлог нашег доласка овде је и такође што сматрамо да се навике и животни стил Кинеза и Иранаца у доброј мери разликују од западњачких.

Нас двојица браће имамо две компаније у Пекингу и то једну трговачку и једну која се бави културом.

Често водимо наше пријатеље у Екcпо парк, где се налази ирански парк који смо сами дизајнирали и изградили. Сада је то место где се многи Иранци окупљају и забављају.

С обзиром да смо и сами уметници, са пријатељима посећујемо Панђајуан где се могу купити разни производи са кинеским карактеристикама.

Мислим да Пекинг одише забавом и да постоји много прилика везаних за посао и економски развој. Што се тиче културног аспекта подршка владе је несебична тако да је оваква околина јако добра и плодна у свим аспектима.

Тржиште градова као што су Шангај, Гуангџоу и Шенџен је јако велико мада с обзиром да је у нашој врсти посла акценат на култури одлучили смо се за Пекинг.

Да, Пекинг је вероватно најбољи град са најбољим тржиштем. Радили смо доста и у другим градовима, припремили велики број изложби, али ипак на крају смо се одлучили за Пекинг.

Нас двојица браће смо магистрирали, а у Ћингхуа смо наставили студије на докторату. Након доласка овде увидели смо да је Пекинг огроман, али такође јако миран град. Тржиште градова као што су Шангај, Гуангџоу и Шенџен је јако велико мада с обзиром да је у нашој врсти посла акценат на култури одлучили смо се за Пекинг. 

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.