Недеља, 26.06.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Породична болница

Зовем се Роберта Липсом, а моје кинеско име је Либи Ђинг и Американка сам. Оснивач сам и главни и одговорни директор „Болнице за породичну медицину”.

У Пекинг сам стигла у јесен 1979. године.

Одувек сам била заинтересована за развој медицине у Кини и 1997. године сам отворила прву болницу, тачније „Породичну болницу ”у Пекингу.

Пекинг је мој дом. Прво сам стигла ту и познајем га најбоље и зато је наравно Пекинг био мој први избор.

Пре свега, потражња је велика и осим људи из Пекинга има доста људи из целе земље који долазе да се прегледају у нашој болници. |Штавише, Пекинг располаже огромним медицинским ресурсима, талентованим медицинским особљем и модерним концептима.

Пекинг је веома модеран и светски град. Деведесетих година овде је већ живело много странаца и много их се вратило да живе ту. Тада смо развили потпуно нови концепт, нову идеју и нови начин посете лекарима.

Пекинг је у односу на друге градове био много отворенији за прихватање нових идеја. Када смо тек отворили болницу више од 99 одсто пацијената су били странци, али сада Кинези чине више од 75 процената.

Пекинг је сваким даном све интернационалнији, економија је сваким даном све јача и све више Кинеза може приуштити овај начин лечења.

Јавне болнице у Пекингу су такође веома побољшане. Влада је издвојила знатну суму новца за увоз медицинске опреме из иностранства, квалитет медицинске опреме из Кине се знатно побољшао и сада се може упоредити са стандардом светских болница.

Многе болнице су увеле нове методе за заказивање термина, а резултати се такоће могу погледати на интернету.

Такође, сматрам да је све постало много једноставније, с обзиром да се уплате сада могу вршити преко Wе Chat-а и осталих апликација, а и све је већи број људи који су покривени медицинским осигурањем.

Засигурно, улагања и побољшања уведена од стране градских власти довела су до огромних промена.

Јавне болнице у Пекингу су такође веома побољшане. Влада је издвојила знатну суму новца за увоз медицинске опреме из иностранства,  квалитет медицинске опреме из Кине се знатно побољшао и сада се може упоредити са стандардом светских болница.Многе болнице су увеле нове методе за заказивање термина а резултати се такоће могу погледати на интернету.   

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.