Субота, 27.11.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Прислушкивачи – безбедност или приватност, лако је изабрати

(Фото Elektron TM)

И једно и друго наравно. После читања овог текста биће Вам све јасније. Некада су прислушкивачи били малог домета и потребан је био већи број људи за контролу неке ситуације. Данас, без икакве опреме, када са неким причате о разним темама, на мобилном телефону или друштвеним мрежама добијете у понуди текстове које никада нисте куцали на том апарату. Сам мобилни телефон понаша се као прислушкивач и све што причамо или пишемо скупља не само преко њега већ и када је он у стању мировања поред нас. Google и друштвене мреже су свудса око нас и биће још заступљенији. Данашњи програми за праћење мобилног телефона су осмишљени за заштиту и безбедност људи и пословних информација.

Заштита деце и породице

Прислушкивачи се данас највише препоручују, а тако се и рекламирају углавном за ову намену. Немогуће је заштити дете од онога што данас нуди модерно друштво. Нису то више цигарета или две суботом већ озбиљна индустрија свега и свачега. Контрола деце треба да буде присутна када год осетите потребу за тим. Контрола радника у породичним фирмама је стандард већ деценијама у виду разних камера и других савременијих система. Контролише се чак и време задржавања на паузи и остало модерним техничким системима. Шпијунска опрема је само делић свега тога који је увек био интересантан људима. Присутна је као једна од функција у фотоапаратима, телефонима, компјутерима, бројни су примери. Што су млађи становници лакше прихватају нове технологије, јер су рођени са њима.

Мишљење стручњака

Ако желите приватност довољно је искључити мобилни телефон или компјутер и имати је. Бројни текстови и видео снимци на друштвеним мрежама решавају најразличитије случајеве. Прислушкивачи се данас легално и једноставно могу купити свуда у свету. Цене су све повољније, а домет је одавно неограничен. Углавном можете чути оно што и сами претпостављате. Приче о разним немогућим системима, невидљивим порукама и хаковању друштвених мрежа су увек сигурно неистините. Ако немате лоше намере, на данашњем степену развоја технике нема чега да се плашите. Већину информација данас сакупљају технички уређаји па се подаци и ваше шифре неће никада ни обрађивати у смислу нарушавања приватности. Људима са лошим намерама је наравно све теже, а тако и треба да буде. На свим мобилним телефонима и комјутерима имате бројне опције за заштиту и безбедност па можете уз мало напора бити безбрижни.
Хвала на читању.

 

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.