Субота, 22.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

„Епидемија” рат на глобалном нивоу – Кина чврста као челик

Бета/АП

Председник Кине, Си Ђи Пинг, 20. фебруара писмено се обратио Билу Гејтсу, председнику фондације Гејтс, захваливши се њему и његовој фондацији на подршци у одбрани Кине од епидемије изазване новим корона вирусом и такође је позвао међународну заједницу да ојача координацију у борби против епидемије. Председник Си Ђи Пинг је истакао да Кина одлично чува живот и здравље кинеског народа, а такође и живот и здравље људи из свих земаља света те да сви заједно тежимо да допринесемо глобалној здравственој безбедности.

Један свет – једна будућност. Епидемија новог корона вируса један је од уобичајених изазова с којим се човечанство суочава и захтева реакцију и срадњу међународне заједнице. У овој борби Кина је без коришћења икакве силе искористила сваки секунд драгоценог времена и сву своју снагу усмерила на одбрану, контролу и спречавање ширења епидемије у свету. Уједињене нације као и друге велике међународне организације дале су позитивне коментаре. Генерални секретар уједињених нација Гутерс рекао је да је Кина уложила огромне и вандредне напоре како би ставила под контролу нови корона вирус те спречила његово ширење.

Кина, свесна драгоценог времена, убрзано ради на спречавању епидемије у свету. Када сте сучени са епидемијом, време значи живот. Од избијања новог корона вируса, Кина је брзо интегрисала своје научне и технолошке могућности у препознавању патогена те је поделила своје знање о вирусним генским секвенцама са светом, помажући другим земљама да развију алате за тестирање вируса. Генерални директор Светске здравствене организације Тан Десај рекао је да су мере које је Кина преузела у овој борби против епидемије од самог избијања охрабрујуће. Иако су ове мере много коштале Кину, онe су купиле свету време и успорилe долазак вируса. Брзина ширења на друго место.

Кинеске снаге граде линију одбране против ширења епидемије. Епидемија је наредба, а превенција и контрола су одговорност. У исто време напорно радимо на спречавању епидемије, истраживање и развој вакцина непрестано напредују, материјално смо заштићени, а наставак рада и производње се одвија на уредан начин. Јаки као челик!

Снага Кине није само осигурала живот и здравље њених људи, већ је ефикасно спречила ширење епидемије у свету. На пример, Кина је благовремено размењивала искустава и информације са светом, као што су информације о вирусима, брзе дијагностичке методе, принципи и методе лечења и систематски начини за спречавање ширења епидемије те пружила јаку подршку у глобалној борби против епидемије.

Кинеска пракса поставља ново мерило за спречавање светских епидемија. Свака епидемија је позив на буђење за људе, а након сваке епидемије, људи ће ојачати медицинске и здравствене мере за борбу против епидемије. Након избијања нове епидемије корона вируса, 31 провинција у Кини брзо је покренула одговор на први ниво на ванредне ситуације у јавном здравству, формулисала и спровела различите мере превенције и контроле. Правовремена и ефикасна комуникација између Кине и других земаља света такође је одличан пример прискакања у помоћ те превенцији и контроли епидемија, развоја вакцина и развијених здравствених система. Кинеска пракса је поставила нове стандарде за светску превенцију епидемија.

Кина има великог удела у добробити света. Кина је 1963. године послала први медицински тим за подршку у Алжир. Кина је више од 50 година бесплатно слала медицинске тимове у бројне земље, изградила стотине болница и донирала велики број медицинске опреме и лекова. Посебно током 2014. године, у време епидемија еболе у многим земљама западне Африке, Кина је прва послала чартер летове за испоруку хитних потрепштина и прва послала медицинске тимове у борби против епидемије, пружајући укупну вредност више од 120 милиона америчких долара у погођеним областима 13 афричких земаља.

„Челична” Кина је допринела добробити и добила похвале са свих страна.

Борба за победу над новим корона вирусом, превенција и контрола истог ће донети бољу будућност заједничкој домовини човечанства. Од самог избијања епидемије, Кина је предузела брзе, свеобухватне и ефикасне мере. Тренутно је ширење под контролом, а рад на контроли и превенцији напредује периодично. Током спровођења мера за спречавање и контролу епидемије, Кина такође чини све напоре да промовише наставак производње и развој предузећа. Наравно, спречавање и контрола епидемије никако нису национална ствар и све стране морају заједно да раде и реагују. Радујемо се јачању међународне заједнице Координацији и заједничком раду на очувању људског здравља и добробити.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.