Субота, 27.11.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Диплома за сигурну будућност

Сто једна година традиције и образовања
(Фотографије Пољопривредни факултет)

Пољопривредни факултет Универзитета у Београду, водећа високошколска установа у области пољопривреде, агроекономије и прехрамбене технологије, у нову академску годину улази са новим акредитованим студијским програмима напредне генерације.

Будуће студенте на основним академским студијама уз већ постојеће студијске програме: Агроекономија, Биљна производња коју чине четири модула (Воћарство и виноградарство, Ратарство и повртарство, Хортикултура, Управљање земљиштем и водама), Зоотехника, Прехрамбена технологија са модулима (Технологија анималних производа, Технологија конзервирања и врења, Технологија ратарских производа, Управљање безбедношћу и квалитетом у производњи хране, Микробиологија хране) очекују чак три нова.

Биотехнички и информациони инжењеринг, Заштита животне средине у производњи хране и Фитомедицина ове године уписаће прве студенте због све веће потребе за експертима у овим областима и образовати нове кадрове за дефицитарна занимања.

Могућности за запослење

Бесплатна припремна настава за полагање пријемног испита, студентски ресторан и клуб у згради факултета, савремене учионице и лабораторије, факултетско огледно добро „Радмиловац”, одлична сарадња са професорима, близина Студентског града чине овај факултет омиљеним међу студентима.

Многе мултинационалне компаније из области пољопривреде, прехрамбене технологије, биотехнологије, консултантске агенције, пољопровредне апотеке, банке, осигуравајуће куће, државне институције и управа отварају врата дипломираним агроекономистима и инжењерима Пољопривредног факултета Београдског универзитета. Поред тога факултет будућим студентима пружа практична знања и предузетнички дух како би сутра наставили рад на свом пољопривредном газдинству или покренули сопствени бизнис.

Први међу најбољима

Да је Пољопривредни факултет на светском гласу говоре бројне награде и достигнућа. На Шангајској листи Пољопривредни факултет као део Београдског универзитета је у области прехрамбене технологије последње три године рангиран у првих 50 (2017. године на изузетном 35. месту). Колико је то велики успех говори чињеница да се на престижној Шангајској листи 500 најбољих универзитета налази свега два посто свих универзитета у свету. Студенти Пољопривредног факултета уз десетке у индексу могу да се похвале медаљама и пехарима које освајају у различитим областима. Група студената Пољопривредног факултета направила је МОЦаМЕЛА сир, посебну врсту сира са додатком меда и меласе који му дају јединствен сладак укус. Тим иновативним производом студенти су остварили до сада најбољи успех који је Србија имала на такмичењу „Екотрофелија” одржаном у Келну 2019. године. Иза себе су оставили Италију, Холандију, Данску, државе које су синоним за врхунски качкаваљ. Уз светске, нижу се и националне награде и признања међу којима се издвајају Сретењски орден за допринос у области науке и привреде, Светосавска награда за изузетне резултате у области образовања и васпитања, награде Привредне коморе „Београдски победник”.

Криза нас учи шта је важно

Последња два месеца горућа тема у нашој држави, али и у читавом свету је епидемија вируса корона. Епидемија је, са једне стране, бацила у сенку и ставила у статус мировања туризам, угоститељство, фризерско-козметичке салоне, тржне центре, спорт и рекреацију, док је са друге стране енормно повећала потражњу и куповину основних животних намирница.

Потрошачке навике купаца су се промениле преко ноћи. Тренутна ситуација нам је показала непредвидивост тржишта, па је тако дошло до повећане потражње и раста цена примарних пољопривредних производа. У првом реду то су брашно, уље, квасац, потом јаја, воће и поврће, месо, храна са продуженим роком трајања, тестенине, смрзнуто пециво… Прва у том реду је пшеница – као највредније зрно у доба епидемије.

Корона нам је пробудила свест о значају најважније привредне делатности – пољопривреде која функционише пуним капацитетом и у овим околностима. Јер и када све стане, неко мора да производи и дистрибуира најважнији ресурс – храну. У тренуцима кризе јасно се види која су занимања од есенцијалног значаја за наш живот и наше боље сутра, у каквим год околностима да се налазимо. Студирање на Пољопривредном факултету у Београду је инвестиција у сигурну будућност. Конкурс за упис нових студената је отворен!

Линк: www.agrif.bg.ac.rs

 

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.