Недеља, 03.07.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Павле Бихали (Покрет Левијатан–Живим за Србију): Оштријим законима до сузбијања насиља

За­ла­же­мо се за сло­бо­ду из­бо­ра да сва­ко има пра­во да од­лу­чи да ли ће се вак­ци­ни­са­ти
Павле Бихали (Фото Левијатан)

На пар­ла­мен­тар­ним из­бо­ри­ма 21. ју­на уче­ство­ва­ће и по­крет Ле­ви­ја­тан ко­ји се осим бор­бе за пра­ва жи­во­ти­ња, за­ла­же и за во­ђе­ње чвр­сте на­ци­о­нал­не по­ли­ти­ке. Ли­дер овог по­кре­та Па­вле Би­ха­ли за „По­ли­ти­ку” ка­же је њи­хо­ва из­бор­на плат­фор­ма по­о­штра­ва­ње за­ко­на за си­ло­ва­те­ље, пе­до­фи­ле и на­сил­ни­ке над де­цом и жи­во­ти­ња­ма.

Ко­ји ће би­ти ваш пр­ви ко­рак ако уђе­те у Скуп­шти­ну Ср­би­је?

Ми смо про­шле го­ди­не под­не­ли пе­ти­ци­ју са пот­пи­са­них ви­ше од 101.273 љу­ди, али не елек­трон­ских из цр­та­них фил­мо­ва, већ пра­вих са име­ном и пре­зи­ме­ном, пот­пи­сом и ма­тич­ним бро­јем ко­ји се од­но­си на те љу­де. Тај сет за­ко­на је спре­ман и при­ла­го­ђен је са­да­шњим за­ко­ни­ма и пред­ви­ђа дра­стич­ни­је ме­ре за ова ли­ца и бо­ле­сни­ке. Ка­да уђе­мо у Скуп­шти­ну Ср­би­је то ће би­ти пр­ви за­ко­ни ко­је ће­мо пред­ло­жи­ти и ује­ди­ни­ће­мо све стран­ке.

Ка­ко ће­те их ује­ди­ни­ти?

Хо­ће­мо да по­ка­же­мо на­ро­ду шта је су­шти­на ула­ска у Скуп­шти­ну Ср­би­је. Ка­да под­не­се­мо зах­тев за до­но­ше­ње или из­ме­ну за­ко­на, сра­мо­та је да не­ко не диг­не ру­ку за то шта ће­мо ми пред­ла­га­ти. Наш про­грам је та­кав да сва­ко мо­ра да гла­са за на­ше пред­ло­ге би­ло да фор­мал­но при­па­да ле­ви­ци или де­сни­ци. Наш про­грам је здрав, срп­ски,  ис­пра­ван и па­три­от­ски. Сва­ка тач­ка је под­ре­ђе­на то­ме да на сло­бо­ди бу­де ма­ње бо­ле­сни­ка или на­сил­ни­ка у сва­ком сми­слу. 

У не­ким ме­ди­ји­ма се спе­ку­ли­ше да је Ле­ви­ја­тан екс­тре­ми­стич­ка ор­га­ни­за­ци­ја. Ка­ко то ту­ма­чи­те?

Реч је о два, три ме­ди­ја ко­ји нас без осно­ва оп­ту­жу­ју. То су по­ли­тич­ки на­па­ди. Ка­да се ка­же да смо екс­трем­на де­сни­ца он­да то на­ро­ду зву­чи да пра­ви­мо ин­ци­ден­те, што не ра­ди­мо. Ре­ци­мо у Аме­ри­ци има­те Ан­ти­фу ко­ја је у САД про­гла­ше­на за те­ро­ри­стич­ку ор­га­ни­за­ци­ју иако је на­вод­но пот­пу­но су­прот­на на­ма. Па ако је та­ко он­да смо ми до­бри мом­ци. Има­ли смо пре пет го­ди­на не­ке глу­пе, кли­нач­ке ме­то­де, али је то про­шлост.

Ко­ји су ва­ши кључ­не тач­ке из­бор­ног про­гра­ма?

Ко­со­во и Ме­то­хи­ја је Ср­би­ја и не по­сто­ји раз­гра­ни­че­ње, до­го­вор или ком­про­мис по том пи­та­њу. Та­ко­ђе има­мо и ја­ку ан­ти­ми­грант­ску по­ли­ти­ку.

Пр­ва на ва­шој из­бор­ној ли­сти је др Јо­ва­на Стој­ко­вић, во­ђа ан­ти­вак­сер­ског по­кре­та у Ср­би­ји...

На на­шој ли­сти на­ла­зи се ве­ли­ки број док­то­ра и адво­ка­та. Што се ти­че са­рад­ње са Јо­ва­ном Стој­ко­вић не ви­дим ни­шта спор­но. За­ла­же­мо се за сло­бо­ду из­бо­ра да сва­ко има пра­во да од­лу­чи да ли ће се вак­ци­ни­са­ти, и да не­ће мо­ра­ти да вак­ци­ни­ше сво­је де­те.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bas ime
Kad se vec zalazete za prava ljudi i zivotinja... Kad cete da vaspitavate vlasnike pasa sa njihovim lajavim kerovima koji smaraju i uznemiravaju ceo komsiluk?! Oce li biti sankcija za takve vlasnike?! I gospodo,to moze biti ozbiljan problem za pojedine ljude koji su vec ionako labilni sa zivcima u ovoj napacenoj zemlji. Naravno,ko hoce da prihvati to...ko nece,paaa njegov problem.
Dusan
Vec samo ime stranke je dovoljno da vas NIJEDAN hriscanin ne glasa!
Dusan
A Vi se, Ljiljana, informisite malo vise o pristojnosti i licnom vaspitanju. Probajte da persirate nepoznatim sagovornicima.Nismo u kafani...
Slađa
Pa svaki pravi Hrišćanin bi trebalo malo bolje da se informiše o nečijim delima.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.