Понедељак, 16.05.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Стварамо лидере који мењају свет на боље

Нови конкурс Хемофарма за студенте и дипломце
(Фото Хемофарм)

Традиционално, и ове јесени, компанија Хемофарм позива најбоље студенте завршних година основних и мастер студија као и дипломце стручних факултета у Србији да се пријаве на један од два актуелна конкурса: једногодишњи Програм за образовање Хемофарм фондације „МОЖЕШ И ТИ” или шестомесечни програм плаћене праксе „Chance to Advance” у овој компанији. Пријава за оба програма почиње данас, 6. октобра, и трајаће месец дана.

Конкурс Хемофарм фондација намењен је најбољим студентима завршних година основних и мастер студија на медицинским, фармацеутским, технолошким, хемијским или факултетима за физичку хемију. Они имају прилику да се пријаве за учешће у Програму за образовање „МОЖЕШ И ТИ” који обухвата месечну стипендију, менторску подршку као и стручну праксу у Србији и Немачкој. Конкурс за 10 будућих стипендиста Хемофарм фондације отворен је за студенте државних универзитета у Србији који су у досадашњем студирању остварили просек оцена најмање 8,50 и лошијег су имовинског стања. О условима конкурса и начину пријаве студенти се могу информисати на интернет презентацији Хемофарм фондације  www.fondacijahemofarm.org.rs.

Такође, дипломци и студенти који су уписали или завршили мастер студије на технолошким, фармацеутским, електротехничким, машинским, хемијским и факултетима за физичку хемију могу да се пријаве и на Програм плаћене праксе „Chance to Advance” у компанији Хемофарм. Овим програмом предвиђено је да 10 практиканата стекне стручна знања и искуство у производним комплексима Хемофарма у Вршцу и Шапцу, и да у секторима производње, инжењеринга и управљања квалитетом учи од врхунских стручњака уз примену најновије технологије у производњи лекова. Програм праксе траје од новембра 2020. до маја 2021. године, а сви заинтересовани своју биографију и мотивационо писмо могу послати на е-маил адресу [email protected] и додатно се информисати о програму на веб презентацији Хемофарма www.hemofarm.com.

„До данас Хемофарм фондација подржала је читаву једну заједницу паметних и вредних младих људи – укупно 3480 студената. Отворили смо им врата Хемофарма и увели у нови свет знања и праксе, а многи од њих су потом остали у Србији и каријеру наставили у нашој компанији. Сви они имају нешто заједничко: неки на локалном и националном, а поједини чак на глобалном нивоу, мењају свет на боље”, истиче поводом новог циклуса подршке најбољим студентима директорка Хемофарм фондације Сузана Ђорђевић.

„И ове године пружамо шансу студентима и дипломцима жељним праксе да уз нашу помоћ надограде знање које су стекли током школовања. Хемофарм већ деценијама кроз бројне програме помаже стручне факултете и студенте како би теорију допунили праксом и стекли искуство из прве руке, учећи од најбољих – њихових колега у Хемофарму. То је вид наше дугорочне подршке образовању у Србији и улагање у будућност свих нас”, рекла је Татјана Јовановић, директорка људских ресурса у Хемофарму.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.