Среда, 07.12.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Пут до интернет продавнице

Марко Поповић

Један од проверених постулата стартап бизниса јесте да на тржишту, пре свега, тестирате своју идеју. Да испитате постоји ли потражња за вашом иновацијом.

Бавећи се интернет маркетингом, у комуникацији са малим и средњим трговинама, Марко Поповић схватио је да креирање онлајн продавнице за њих представља непознаницу. „Постојала је велика потреба да покрену интернет продају, али им је било скупо да плаћају програмере и дивелопере“, тврди.

Тако се родила његова идеја да креира сервис који ће успешно одговорити на овај захтев. Окупио је тим ИТ стручњака, написали су пројекат и тако је почело рађање платформе Shopen.com, интернет сервиса који омoгућава да брзо и једноставно креирате онлајн шоп. „Имали смо јасну визију шта хоћемо да радимо, као што смо врло добро знали шта са новцем који у том тренутку поседујемо уопште можемо да направимо“, описује.

Било је потребно да се са својим тимом прецизно договори шта је чији део посла и полако, корак по корак, визија постаје реалност. „Знали смо да ако истрајемо, наш пројекат може да буде много већи од проблема које смо имали током процеса реализације. Зато никада нисмо одустали“, истиче.

Shopen омогућава малим, средњим и великим трговинама да на ефикасан начин покрену своју интернет продају. Први месец коришћења сервиса је потпуно бесплатан. На тај начин, локални трговци постају равноправни са већим системима и  иностраним фирмама.

Кампања „Иновације су свет око нас“ спроводи се у оквиру Програма промоције и популаризације иновација и иновационог предузетништва за 2020. годину, који је покренуо Кабинет министра задуженог за иновације и технолошки развој. Кампања за циљ има промоцију овог и сличних успеха српских иноватора, али и подстицање грађана да размишљају на предузетнички начин и следе своје идеје, јер све што видимо око нас, некада је било идеја претворена у иновацију.

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.