Субота, 23.10.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Експлозија насиља у Новом Саду

Масовну тучу снимиле су безбедносне камере (Принтскрин)

Но­ви Сад – По­но­во се у Но­вом Са­ду до­га­ђа сви­ре­по пре­би­ја­ње на ули­ци. О то­ме све­до­чи сни­мак ко­ји је до­спео на дру­штве­не мре­же и згро­зио јав­ност, слич­но као што се де­си­ло про­шлог ле­та у Но­вом Са­ду у слу­ча­ју Ива­на Кон­ти­ћа, ко­ји је у ме­ђу­вре­ме­ну до­спео у при­твор, али оп­ту­жни­це и да­ље не­ма. 

У но­вом слу­ча­ју, ко­ји се до­го­дио у ве­чер­њим са­ти­ма ми­ну­ле су­бо­те у Ули­ци Ла­зе Те­леч­ког у цен­тру Но­вог Са­да, и ко­ји не за­о­ста­је мно­го по сво­јој су­ро­во­сти, че­тво­ри­ца осум­њи­че­них су ухап­ше­ни у не­де­љу уве­че, а дво­ји­ца ју­че. 

Из По­ли­циј­ске упра­ве Но­ви Сад са­оп­ште­но је да су при­пад­ни­ци МУП-а при­ве­ли че­тво­ри­цу ко­ји се те­ре­те да су у су­бо­ту уве­че ис­пред уго­сти­тељ­ског ло­ка­ла на­па­ли тро­ји­цу мла­ди­ћа са под­руч­ја Жа­бља и Чу­ру­га, да су их ту­кли ру­ка­ма и но­га­ма и но­жем им на­не­ли убод­не ра­не, та­ко да су дво­ји­цу те­шко по­вре­ди­ли, а јед­ног лак­ше. 

Ухап­ше­ни су М. М. (20), Д. Н. (21) и В. С. (20) из Ши­да ко­ји се сум­њи­че за на­сил­нич­ко по­на­ша­ње, а њи­хов су­гра­ђа­нин М. М. (21) за кри­вич­но де­ло те­шке по­вре­де. Од­ре­ђе­но им је за­др­жа­ва­ње до 48 са­ти и би­ће при­ве­де­ни, уз кри­вич­ну при­ја­ву основ­ном јав­ном ту­жи­о­цу у Но­вом Са­ду. По­ли­ци­ја је ју­че са­оп­шти­ла да је у Ши­ду ухап­си­ла и Б. Д. (21) и М. М. (21), та­ко­ђе из тог гра­да.

У овом тре­нут­ку, ка­ко је за наш лист ре­че­но у но­во­сад­ском Основ­ном су­ду, слу­чај још ни­је до­спео до су­ди­је за прет­ход­ни по­сту­пак, над­ле­жног за од­ре­ђи­ва­ње при­тво­ра. 

Дво­ји­ца ко­ја су те­шко по­вре­ђе­на при­мље­на су исте ве­че­ри, 20. фе­бру­а­ра, у Ур­гент­ни цен­тар Кли­нич­ког цен­тра Вој­во­ди­не. Ш. Н. (21) убо­ден је но­жем у груд­ни кош. На­кон бла­го­вре­ме­не ди­јаг­но­сти­ке, ини­ци­јал­ног пре­гле­да и збри­ња­ва­ња, па­ци­јент је хе­мо­ди­нам­ски ста­би­лан и на­ла­зи се на ле­че­њу у Ур­гент­ном цен­тру, на­во­де из пи-ар слу­жбе Кли­нич­ког цен­тра.

Та­ко­ђе је при­мљен Д. М. (24), са те­шким по­вре­да­ма у ви­ду убод­них ра­на у груд­ни кош, ра­ме­на и са озле­да­ма гла­ве. По­сле бла­го­вре­ме­не ди­јаг­но­сти­ке и ле­кар­ске по­мо­ћи, на­по­ми­њу у КЦВ-у, па­ци­јент се на­ла­зи на ле­че­њу на Кли­ни­ци за ане­сте­зи­ју и ин­тен­зив­ну те­ра­пи­ју. 

Пре­ма сним­ку са ка­ме­ре, ви­ше мо­ма­ка че­ка­ло је ис­пред клу­ба док су се из ње­га ра­зи­ла­зи­ли го­сти од ко­јих је је­дан по из­ла­ску до­био по­чет­ни уда­рац но­гом у гла­ву. Уда­ра­ли су га и гу­ра­ли уну­тра. Об­ра­чун је убр­зо на­ста­вљен на ули­ци ма­сов­ном ту­чом, где је је­дан од уче­сни­ка об­у­хва­тио мла­ди­ћа око по­ја­са и, као у бо­ри­лач­кој ве­шти­ни, ба­цио га на под, а он­да шу­ти­рао у гла­ву, што су чи­ни­ли и дру­ги, док је овај не­по­мич­но ле­жао. 

Ужа­са­ва­ју­ће улич­не сце­не, ко­је су за­бе­ле­же­не си­гур­но­сном ка­ме­ром, јав­ност је ви­де­ла и про­шле го­ди­не у слу­ча­ју Кон­ти­ћа ко­ји се те­ре­ти за по­ку­шај уби­ства мла­ди­ћа М. М. У Ви­шем јав­ном ту­жи­ла­штву у Но­вом Са­ду са­зна­је­мо да оп­ту­жни­ца про­тив Кон­ти­ћа ни­је по­диг­ну­та и да је ис­тра­га још у то­ку, а че­ка се на­лаз ве­шта­че­ња елек­трон­ске опре­ме, на­кон че­га ће се од­ре­ди­ти ве­шта­че­ња ко­ја су још по­треб­на. 

У ме­ђу­вре­ме­ну сти­жу и но­ви слу­ча­је­ви на­си­ља код ма­ло­лет­ни­ка из Но­вог Са­да, ко­је је то­ком ми­ну­лог ви­кен­да от­кри­ла по­ли­ци­ја. Сед­мо­ри­ца ма­ло­лет­них осо­ба сум­њи­че се да су у не­де­љу на Гр­ба­ви­ци ту­кли ру­ка­ма, но­га­ма, ка­и­шем и др­шком шраф­ци­ге­ра дво­ји­цу 18-го­ди­шња­ка из истог гра­да и да су им од­у­зе­ли но­вац. Сле­ди им при­ја­ва за на­сил­нич­ко по­на­ша­ње и кра­ђу. 

Тро­ји­ца ма­ло­лет­ни­ка, ка­ко се прет­по­ста­вља, пре­сре­ли су у су­бо­ту 15-го­ди­шњег Но­во­са­ђа­ни­на, уда­ра­ли га ме­тал­ном шип­ком, на­нев­ши му лак­ше по­вре­де. Про­тив осум­њи­че­них по­ли­ци­ја ће под­не­ти при­ја­ву у ре­дов­ном по­ступ­ку.

Још сед­мо­ри­ца ма­ло­лет­ни­ка те­ре­ти се за уни­ште­ње и оште­ће­ње ту­ђе ства­ри, па ће и они до­би­ти при­ја­ву. Но­во­сад­ска по­ли­ци­ја их је у не­де­љу уве­че про­на­шла у дво­ри­шту објек­та пред­школ­ске уста­но­ве где су, ка­ко се прет­по­ста­вља, прет­ход­но раз­ба­ца­ли и по­ло­ми­ли ин­вен­тар, сто­ло­ве, жар­ди­ни­је­ре, би­ци­кле... 

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Svabo
Sta ce deca, videla na televiziji da to tako treba, a isto tako i nema kaznjavanja za ubistva, sve se resava nekim nanogicama, pa sta da ocekujemo nego ovakvo nasilje?
Dejan Kojicic
I sve to u Novom Sadu,a ni jedan od njih nije rodjen u istom gradu!
Sasa Trajkovic
Опет мешамо бабе и жабе... узрок и последицу. Насиље је последица а не узрок лечите узрок а не последице. А узрок су некакави либерални закони о малолетницима и наводној заштити а резултат па пораст вршњачког насиља али то смо заборавили. Шта је са шундом и кичом и "образовним" емисијама које "едукују" нашу децу СА СВИХ КОМЕРЦИЈАЛНИХ ТЕЛЕВИЗИЈА. Зашто сте систематски урушавали ауторитет наставника, школе, образовања... па нам децу васпитава улица. А онда се лицемерно ишчуђујемо овим сликама.
Vagar
Vratile nam se zlatne 90-te.
Petar Rokočki
Сетите се случаја Ковачевић и одштете од милион долара, толика одштета треба и овде.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.