петак, 25.06.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

НИС у 2021. години инвестира више од 20 милијарди динара у развојне пројекте

(Фото НИС)

Финансијски директор НИС-а Антон Черепанов навео је да ће компанија у 2021. години, и поред нестабилности на тржишту, инвестирати више од 20 милијарди динара у развојне пројекте.

„Наш основни задатак у текућој години је да обезбедимо стабилно пословање НИС-а и наставимо са даљим развојем. Наш приоритет мора да буде и рад на системском побољшању ефикасности на свим пољима. Неке од мера које смо увели у 2020. години ради повећања ефикасности и смањења трошкова важиће и у текућој години. Али, штедње неће бити на рачун даљег развоја компаније. У капиталне пројекте планирамо да уложимо више од 20 милијарди динара у 2021. и тиме омогућимо да НИС настави да јача своју конкурентност на регионалном тржишту”, навео је Черепанов у ауторском тексту за Магазин Бизнис.

Он је навео да је НИС у 2020. години, која је била једна од најизазовнијих у историји нафтне индустрије, успео да заједничким радом највећих акционара, запослених и менаџмента одржи ликвидност компаније и стабилност на тржишту, уз сталну бригу за здравље запослених и потрошача.

„Са поносом истичемо да смо прошле године завршили једну од најважнијих инвестиција у историји компаније – Дубоку прераду у Рафинерији нафте Панчево која доноси економске и еколошке бенефите за НИС и Републику Србију. Наставили смо са развојем наших концесија у Румунији и Босни и Херцеговини. Пустили смо у рад 14 бензинских станица у Србији и земљама региона и наставили са дигиталном трансформацијом НИС-а. Акционарима смо на име дивиденде исплатили 4,4 милијарде динара”, навео је финансијски директор НИС-а.

„Криза нам је изнова показала да напред могу да иду само они који знају своје приоритете и пут ка њиховом ефикасном испуњењу. Уверен сам да ћемо заједничким снагама превазићи све тешкоће које нас очекују и да ће НИС наставити да буде успешна и профитабилна компанија у корист запослених, акционара и шире заједнице”, оценио је Черепанов.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.