субота, 15.05.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 08.04.2021. у 08:04

Јагњетина испод сача

Pixabay

Потребно је:

  • 2,5 кг јагњетине
  • 500 гр суве сланине
  • 2 кг црног лука
  • 5 паприка
  • 3 кг кромпира
  • 2 везе зелени
  • 2 кашике першуна (исецканог)
  • 10 ченова белог лука
  • 3 прстохвата тимијана
  • свежа нана
  • 6 кашика свињске масти
  • со, бибер
  • 1 л киселог млека
  • 1 л црвеног вина

Јагњећи бут добро истући, исећи на комаде, па га ставити у сач обложен листовима сланине. Сач треба да стоји на овећем равном камену усред припремљеног жара. Ставити све поврће и зачине да се тихо динстају у сачу око три и по до четири сата доливајући воду. На један сат пре краја динстања досути тамну јагњећу чорбу од ситнежи, литар старог црног вина и литар киселог млека (овчије или кравље) и шест до седам листова свеже нане. Тад на поклопац од сача посути жар и не отварати до краја. Кад је јело готово, већ згуснуту чорбу процедити кроз сито и том течношћу прелити месо.

Коментари5
186a0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Donation
Slanina, mast, kiselo mleko, vino.. na šta će mirisati jagnjeće pečenje!
Goran Kovacevic
Na jos :-)
Opet recept sa sacom
Pa ko danas ima sac?
Mirka
Ima na selu, u vikendicama. Moze se naruciti iz Zlakuse, izvinjavam se ako sam ime pogresila.
Slobodan-Boda
Pa ovako se to radi, pa ko voli i ima nek izvoli.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља