Уторак, 30.11.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Хрскави пилав

Фото Иван Марковић / #shumadianshef

Потребно је:

  • шоља пиринча дугог зрна
  • 3 шоље воде
  • 2 жуманца
  • прстохват шафрана
  • 2 чаше грчког јогурта
  • 50 г путера или шољица маслиновог уља
  • 500 г белог пилећег меса
  • ½ главице црвеног лука
  • туцана паприка
  • со
  • веза мирођије
  • 200 г бареног спанаћа

Добро испрати пиринач, па ставити да се кува, у суд с троструком количином воде и мало соли. Кувати око пет минута. Пазити да се не раскува, потребно је да буде „ал денте”. Помешати топао пиринач с два жуманца, шафраном раствореним у топлој води, грчким јогуртом, путером или шољицом уља. Све помешати и оставити са стране. Комаде белог пилећег меса, који су барем два сата стајали у јогурту, пропржити у суду с пола главице црног лука, мало туцане паприке и соли. Пилетину кратко пропржити, око пет минута.

У подмазан плех ређати један слој смесе од пиринча, затим слој пилетине, а потом ситно сецкане везе мирођије и/или бареног спанаћа. Преосталу количину пиринча сипати у плех, изравнати и премазати уљем.

Ставити да се пече у рерну око 50 минута, на 220 степени Целзијуса, док пиринач не добије златну боју.

Служите с јогуртом и мирођијом.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ирански рецепт
Иранско јело.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.