Понедељак, 17.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Пекарски кромпир

Pixabay

Потребно је:

  • 1 кг кромпира
  • 2 кашике кукурузног брашна
  • 1 дл маслиновог уља од комина
  • со или суви зачин
  • алева паприка
  • сецкан першунов лист

Кромпир опрати, ољуштити и исећи на четвртине, па кратко обарити у сланој води (када забодете виљушку и подигнете кромпир да он не спада с ње). Добро оцедити, затим посути брашном и протрести посуду како би се равномерно распоредило по сваком кромпиру. Науљити плех па га мало загрејати у рерни, да се не би кромпир лепио кад се поређа по њему. Кад се стави кромпир, мало протрести плех, посолити или посути сувим зачином по укусу, посути алевом паприком и першуном. Запећи на 200 степени 15–20 минута, да порумени. Послужити вруће, уз зелену салату и, по жељи, љуту црвену папричицу.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Саша Микић
Ово ће пре бити рецепт за рестован кромпир, а не пекарски.
Restovani krompir
Obareni (kuhani) krompir, prebacen na prodinstani luk i na grubo izgnjecen (gnjecilicom za krompir), zacinjen. Nema rerne, samo serpa. Ukratko napisano.
Sascha Bakker
Zavisi šta u kojem kraju znači restovani krompir!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.