недеља, 13.06.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Поховани пилећи батаци

Pexels

Потребно је:

  • 4 пилећа батака
  • со
  • бибер
  • алева паприка
  • 2–3 кашике брашна
  • 2 мања јајета
  • по жељи мало млека
  • презла
  • уље (за пржење)
  • 1 веза першуновог листа

Пилеће батаке опрати, обрисати кухињским убрусом, по жељи огулити кожу, па натрљати сољу, бибером и алевом паприком. Припремити три тањира, па у први ставити брашно, у други размућена, лагано посољена јаја (којима је по жељи додато мало млека), а у трећи презле. Сваки батак редом уваљати у брашно, јаја и презлу. Угрејати уље и опрезно у њега спустити батаке, један по један. Пржити четврт сата, али тако да се на сваких неколико минута батаци окрену. Извадити на тањир обложен папирним убрусом, да упије вишак масноће, и послужити уз свеж першунов лист.

Коментари0
e1abb
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља